USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Ножем відрізали голову: росЗМІ повідомили, що на відео – найманці ПВК Вагнера

13 Квітня 2023 10:32
До вбивства українського військовополоненого, якому ще живому відрізали голову, причетна ПВК Вагнера.

Як інформує російське видання Медуза, про це повідомив засновник російської правозахисної організації Gulagu.net Володимир Осечкін в ефірі ютуб-каналу «Ходорковський Live», передає УП.

«Ми зв’язалися з Андрієм Медведєвим, екскомандиром першого відділення 4 взводу 7 штурмового загону ПВК Вагнера, який зараз перебуває в депортаційній в’язниці у Швеції. У Швеції є в утримуваних там доступ до мобільного зв’язку та комп’ютерів. Відправили це відео. Він його подивився кілька разів. І він однозначно впізнає там своїх колег – бійців ПВК Вагнера за характерними позивними, за тим, як вони розмовляють, за тим, що вони озвучують по раціях, та за іншими моментами», – каже Осечкін.

Він також оголосив про винагороду в розмірі трьох тисяч євро за будь-яку інформацію про людей на відео, щоб упізнати вбивцю і того, хто знімає цю страту.

Суму також планують збільшувати за допомогою донатів, щоб ідентифікувати вбивць і притягнути їх до відповідальності.

Осечкін нагадав, що подібні жорстокі вбивства вже скоювали бійці ПВК Вагнера. В інтернеті є відео, як вагнерівці вбивають полоненого кувалдою в Сирії, а також відео, як вони розчленовують тіло.

Як ми писали, ввечері 11 квітня у соціальних мережах поширили відео жорстокого вбивства українського полоненого. На кадрах задокументовано, як російський військовий ножем відрізає голову українському захиснику, який на той момент був ще живим.

Читати ще: «Відрізали голови військовим і цивільним»: розслідувачі прокоментували кадри страти українського полоненого

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства українського полоненого. Глава СБУ запевнив, що силовики знайдуть нелюдів, які це зробили, навіть з-під землі.

Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів відреагувати на появу відео, на якому російські окупанти відрізають голову українському полоненому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus