USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерти пояснили, як «кухар» Путіна сіє розкол в уряді РФ «лінією Вагнера»

23 Жовтня 2022 12:21
Російський бізнесмен, власник приватної військової компанії «Вагнера» (ПВК «Ліга») Євген Пригожин (ЗМІ його називають «кухарем» президента РФ Володимира Путіна) продовжує сіяти розкол в уряді РФ, публікуючи інформацію про спорудження укріплень на сході України, які назвали «лінією Вагнера».

У Telegram-каналі Пригожина та ПВК вказується, що російська влада призупинила розширення «лінії Вагнера» до Бєлгородської області. Як пише УНІАН, про це йдеться у звіті американського Інституту дослідження війни (ISW).

Бізнесмен стверджував, що бюрократія прямо виступає проти інтересів населення, і назвав бюрократів ворогами.

Американські аналітики зазначили, що російські імперіалісти не раз звинувачували Кремль у нездатності захистити кордон України з Бєлгородською областю, і твердження Пригожина про «лінію Вагнера» можуть бути спробою посилити їхні вимоги.

Що таке «лінія Вагнера»

За відомостями експертів, Пригожин хоче, щоб ця лінія оборони захищала кордон Бєлгородської області з Луганською, Харківською та Сумською областями України, але не охоплювала північну частину Луганської області. Аналітики зазначили, що це суперечить обіцянки російської влади – вони стверджували, що зможуть «захистити» всю Луганську область.

Є й інша версія – «лінія Вагнера» буде прикривати тільки ту частину Луганської області, яку супротивник тримав під контролем до повномасштабного вторгнення в Україну.

Що відомо про спорудження «лінії Вагнера»

22 жовтня військовий оглядач Денис Попович повідомив, що на напрямках міст Сватове та Кремінна Луганської області російські загарбники будують «лінію Вагнера» і намагаються контратакувати. Експерт додав, що протяжність цієї лінії становить приблизно два кілометри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus