USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Нужденним родинам з Луцька подарували побутову техніку

31 Серпня 2012 16:13
Сертифікати на побутову техніку сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах, вручили Луцький міський голова Микола Романюк і митрополит Волинський і Луцький УПЦ Ніфонт.

Сталося це 31 серпня в Палаці культури міста Луцька.

Сертифікати отримали загалом чотири десятки нужденних родин, 20 із них техніку вже доставили додому. Кошти на придбання пральних машин, газових плит, мікрохвильовок, прасок, пилососів та іншої побутової техніки зібрали в межах спільної благодійної акції Волинської єпархії УПЦ та Луцької міської ради.

Як зауважив Микола Романюк, співпраця поміж духовенством єпархії і міською владою триває більше року і є доволі успішною. «Ви є таким гарним організатором таких благодійних акцій… Ми залучаємо соціально відповідальний бізнес, але «соціально відповідальний бізнес» - це жорсткі слова, просто є добрі люди, які відгукуються на заклики церкви і допомагають нужденним», - звернувся до митрополита Ніфонта Микола Романюк.

Владика Ніфонт натомість зауважив, що благодійність є особливим обов’язком церкви.

Зауважимо, що на обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 311 родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. У цих сім’ях виховують більш як півтисячі дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 3 Вересня 2012 10:29
Цікаво по яких критеріях вони визначають нужденну родину.В усіх майже одинакова пенсія ці, що нвчого не робили і ці що по 40 років відпахали на заводах і одержували по 500-600 рублів, а пенсія одинакова.Хворі, а субсидії одержати не можуть, бо виявляється у селі осталась ще мамина стара хатина, а це вже друге житло рахується і субсидії зась.Оце так дбають про нарід- абсурд.Це все показуха, не нужденні її одержаи, а ці які наглі і хитрі
Лучанка Показати IP 5 Вересня 2012 13:44
Допомога це добре! Але от одним допомагаєм а і нших пригноблюємо.За цьогорічним на минулорічним розпорядженням голови -Романюка, щодо хпрчування учнів у школах, що віднесені до пільгових категорій та мають право на безкоштовне харчування, до цієї категорії не включені діти-чорнобильці!!! Згідно ЗУ "Про статус та соціальний захист категорій осіб постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи" ст.30 п.11!!!!!! Це жорстке порушення законів!!!!! Самоуправство!!!!! Ось чим закінчилась аналогічна ситуація в Севастополі!!!!:Як повідомили «Коментарям» в Генпрокуратурі, при перевірці в загальноосвітніх навчальних закладах встановлено, що наказами директорів шкіл 47, 28, 17 «Про організацію харчування пільгових категорій учнів школи» визначено коло учнів, харчування яких здійснюється за рахунок держави. Згідно до наказів, безкоштовним харчуванням забезпечувалися всі діти-пільговики, крім постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Разом з тим, відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», зазначена категорія маленьких громадян має харчуватися в школах безкоштовно. «За протестами прокуратури порушені права школярів відновлені, накази директорів шкіл приведені у відповідність до вимог Закону, винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності», - відзначили в ГПУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus