USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Саудівська Аравія планує зробити з Катару острівну країну

20 Червня 2018 11:49
Саудівська Аравія оголосила тендер на будівництво каналу Салва вздовж кордону з Катаром, що фактично позбавить цю країну єдиного сухопутного кордону та зробить з неї острів.

Термін подачі заявок на будівництво цього каналу завершується 25 червня, передає місцеве видання GulfNews. На участь в тендері вже подали заявки п’ять міжнародних компаній, назву переможця оголосять через 90 днів, який повинен буде збудувати 60-кілометровий канал протягом року.

Вартість будівництва цього каналу оцінюють у 746,5 мільйона доларів. Він буде до 200 метрів у ширину, та від 15 до 20 метрів вглиб. Таким чином, ним зможуть пересуватися кораблі розмірами 295 метрів у довжину та 33 у ширину.

Також на берегах каналу планують побудувати і декілька курортів та створити затоки для яхт та занять водними видами спорту.

Канал повністю розташовуватиметься у Саудівській Аравії, всього за кілометр від кордону між ними та Катаром, що фактично зробить з цієї країни острів замість півострова. На іншому березі каналу, який безпосередньо і стане кордоном між країнами, буде встановлено саудівську військову базу та сховище для ядерних відходів.

Нагадаємо, у червні минулого року Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи. Пізніше емір Катару назвав причини конфлікту навколо країни. Він вважає, що країни Перської затоки хочуть змінити режим у його країні.

Як повідомлялося, нещодавно Північноатлантичний альянс відхилив амбіції Катару увійти до складу його членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus