USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

«Обділені депутатами» округи в Луцьку хочуть підтримати фінансово

21 Вересня 2017 10:22
На дванадцять виборчих округів в Луцьку, які не мають депутатів у міській раді, планують виділити фінансування на три роки. У бюджеті пропонують закласти 4,8 мільйона гривень, за ці кошти вирішуватимуться проблемні питання в округах.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 вересня.

Голова комісії Борис Смаль інформував, що минулого разу це питання розглядали й воно не набрало необхідної більшості на комісії та на розгляд депутатського корпусу не виносилося.

Нагадаємо, ще в серпні цю ініціативу розкритикував член комісії Сергій Була, мовляв, програма безпідставна та створюватиме додаткові клопоти.

З його слів, обрані депутати працюють не лише на свій округ, а й на місто. Щодо гострих проблем, додав депутат, то їхнім вирішенням займається міська влада і відповідальні підрозділи. Якщо запровадити нову програму фінансування, зауважив Сергій Була, це спричинить конфлікти, пов'язані зі справедливим розподілом коштів, аби не було нарікань в лучан, чому гроші спрямували на одну, а не іншу вулицю.

Однак на цьому засіданні більшість підтримала ініціативу та рекомендувала її ухвалити під час сесійного засідання.

Відповідно до Проекту рішення «Про затвердження Програми підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки», на кожен округ пропонують закласти по 400 тисяч гривень. Фінансування програми в 2018 році хочуть зробити в подвійному обсязі, мовляв, через те, що в 2017 році на ці території не було направлено цільове фінансування.

«На сьогоднішній день Луцька міська рада налічує 42 депутати. Згідно діючого закону «Про місцеві вибори», кількість депутатських місць, які отримала партія, визначалася за новим механізмом з урахуванням виборчих квот. У зв’язку з цим, склалася ситуація, коли на одних виборчих округах є 2 депутати, а на інших – жодного. У Луцьку є 12 територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради. Метою прийняття даного проекту рішення є задоволення потреб та вирішення проблем мешканців територіальних виборчих округів у місті Луцьку, в яких відсутні обрані депутати», - йдеться в пояснювальній записці до програми.

Нагадаємо, що на виборах лучани віддали практично абсолютну довіру УКРОПу, адже на 41 окрузі перемогли кандидати від згаданої політсили, окрім одного округу, так, мешканці ДПЗ багато років поспіль висловлюють довіру Євгену Ткачуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus