USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Обереги на добро: у межах міжнародного проєкту луцькі школярі вчаться гончарства

19 Жовтня 2022 23:27
У чотирьох навчальних закладах Луцька триває реалізація проєкту «Підприємливі діти: Луцьк – Люблін», який впроваджують муніципалітети Луцька та Любліна.

У межах цього проєкту в навчально-виховному комплексі № 9, гімназії № 21 імені Михайла Кравчука, ліцеї № 27 та навчально-виховному комплексі №26 Луцька розпочалася серія майстеркласів з гончарства, які проводить луцький умілець Анатолій Філозоф. Про це інформують в Луцькій міській раді.

На першому такому занятті, що відбулося у 3-А класі ліцею №9, школярів, їхніх вчителів, викладачів та студентів Волинського національного університету, які беруть участь у проєкті, привітала начальниця відділу розвитку підприємництва та торгівлі департаменту економічної політики Луцької міської ради Олена Оліфірович. Вона висловила сподівання, що майстер-клас буде цікавим та корисним, і повідомила, що у подальшому в межах проєкту діти побувають на кількох найбільших підприємствах Луцька.
Читати ще: Аби розкрити здібності та розвинути захоплення: у луцькому ліцеї відбулося «Шоу талантів»

Перш ніж перейти безпосередньо до роботи, Анатолій Філозоф дав учням відповідь на запитання: «Навіщо мені вироби з глини, якщо я хочу бути бізнесменом?» За словами майстра, в наш час важливо вміти робити щось своїми руками, тим більше, що вироби народних умільців мають високу додану вартість і тому доволі дорого коштують.
Крім того, пан Анатолій поділився секретами про те, як започаткувати власну справу чи приватне виробництво, як успішно реалізувати свою продукцію та збільшити прибутки. На занятті панувала творча атмосфера, кожна дитина натхненно майструвала власну тарілку із автографом, надихала й гра майстра на народних музичних інструментах.
Читати ще: Луцьк першим в Україні запускає унікальний освітній проект для дітей, який через війну двічі відкладали

Як зазначила вчителька початкових класів ліцею №9 Наталія Соняк, діти надзвичайно задоволені і цим заняттям і участю у проєкті загалом. Школярі початкової ланки поступово починають розуміти суть складних економічних термінів і навіть використовують їх у лексиконі. Крім того, у дітей з’являється усвідомлення того, що здібності, якими їх наділила природа, треба сповна використовувати під час вибору професії.
«Мені здається, що завдяки проєкту вони справді починають розуміти цей шлях: від власних здібностей – до життєвого успіху», – зазначила Наталія Соняк.
Довідка

Навчально-промоційний проєкт «Підприємливі діти: Луцьк–Люблін» – спільна програма Луцької міської ради, мерії міста Любліна, Університету імені Марії Кюрі-Склодовської, Волинського національного університету імені Лесі Українки та громадської організації «Ефект дитини».

Унікальність проєкту полягає в інтеграції теоретичного й практичного навчання, знайомстві з малими та середніми підприємствами Луцька, а також промоції їхньої діяльності з метою виховання бізнес-патріотизму та розуміння бізнес-процесів на успішних прикладах, наближених до дитини та її громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дід Василь Показати IP 20 Жовтня 2022 08:51
Тепер ще лапті плести і хробаків їсти залишилося навчитися на усякий випадок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus