USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ткачук пригадав, як у виборчих списках 2010 року несподівано з'явилися Гунчики

10 Лютого 2017 17:17
Ситуацію в партії «Солідарність» депутат міськради Євгеній Ткачук, який оголосив про вихід з партії та її фракції у міськраді, порівняв з ситуацією у «Сильній Україні» зразка 2010 року, коли до виборчих списків внесли зміни, і в них несподівано потрапили Володимир Гунчик та його син В'ячеслав.

Стосовно ж нинішнього секретаря міськради Юлії Вусенко та її прихильників, депутат зазначив, що переймається тим, аби за короткий термін ці люди не наробили біди для Луцька і лучан.

Про це йшлося під час прес-конференції голови фракції «Солідарність» в Луцькій міській раді, керівника Луцької міської партійної організації політичної партії «Солідарність» Євгенія Ткачука 10 лютого у Луцьку.

Говорячи про ситуацію в партії, депутат нагадав 2010 рік та раптові зміни у списках кандидатів до обласної та міської рад від партії «Сильна Україна».

«Мені сьогодні трохи нагадало 2010 рік, коли партію «Сильна Україна» очолював Юрій Довгун. За місяць до виборів, попрацювавши рік в партії, одна людина прийняла рішення про зняття керівника партії у спосіб, який дехто, може, бажає використати, і був повністю змінений список в міську і обласну раду. Думаю, ви цей список піднімете, це не таємна інформація, ви будете дуже здивовані. Сьогодні щось схоже, мабуть, відбувається», - зазначив Євгеній Ткачук.

Нагадаємо, у 2010 році внаслідок згаданих депутатом змін у списках, №2 у виборчому списку «Сильної України» в облраду став Володимир Гунчик, на той час директор ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», а в списку у міськраду - його син, директор із зовнішньоекономічних зв’язків підприємства ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Вячеслав Гунчик.

Як було відомо, «Сильна Україна» провела напередодні виборів до місцевих рад 31 жовтня попередні вибори – так званий «народний праймеріз», який визначив рейтинги місцевого активу партії. Прізвища Гунчик у них не було.

Окрім того, сьогодні Євгеній Ткачук заявив, що він проти, аби містом керувала Юлія Вусенко, та «має питання як мінімум до одного з заступників міського голови», мовляв, під час можливого розгляду питання про зняття цього заступника з посади можна буде «почути багато цікавих речей».

Нагадаємо, Євгеній Ткачук розповів, що один із членів виконкому зацікавлений у продажі індивідуальних теплових пунктів для встановлення у багатоквартирних будинках Луцька. У Луцьку планують встановити 200 ІТП, а фірми, пов’язані з членом виконкому планують продавати ІТП по 500 тисяч гривень за штуку (фахівці стверджують, що справжня ціна становить лише 250 тисяч).

«Я бачу, що сьогоднішній секретар має серйозні напрацювання по нашому місту. Я озвучив одну з тез, щодо 50 мільйонів. Коли був міський голова, він контролював цей процес, щоб не було таких речей. Я тепер переживаю, щоб за короткий термін ці люди не наробили біди для міста Луцька і наших лучан», - зазначив депутат.

На запитання про те, чи повідомляв про рішення щодо виходу з партії та фракції депутат голову ОДА Володимира Гунчика, який представляє «Солідарність» у Волинській облраді, та чи вів щодо цього перемовини, Євгеній Ткачук відповів, що у нього «немає керівників і не було». Через різну позицію щодо секретаря міськради, справді виник конфлікт. Втім, депутат наголошує, що не тримається за крісло депутата міськради, а має власну позицію, яка ніким не підказана.

Він наголосив, що губернатор не є членом партії та повинен займатися не політикою, а господарською діяльністю в області. Політикою, мовляв, повинні займатися нардепи у Києві, які ухвалюють закони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus