USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обговорили загрози гендерної політики

19 Березня 2012 14:11
Науковці, громадські діячі та духовенство Волині й Галичини говорили у Луцьку про загрози гендерної політики, що втілюється за кордоном і в Україні.
Засідання за «круглим столом» відбулося в ОДА, 19 березня.
Як зауважила ініціатор заходу кандидат філософських наук, голова ВОГО «Християнський рух за життя» Антоніна Євтодюк, засідання вирішили провести тому, що наразі у ЄС, США та деяких інших країнах світу пропагуються й узаконюються цінності, що суперечать людській сутності. Оскільки, на думку Євтодюк, такі прояви характерні й для України, варто починати про це говорити і протистояти поширенню таких процесів на Волині й загалом у державі.
Мова, за словами учасників засідання, про гендерну політику. «Чоловік і жінка є рівними, але не тотожними. Нам пропонують вибрати ще статі, і проти цього треба боротися», ‒ наголосила ініціаторка заходу.
Її підтримав священик, депутат обласної ради Віталій Собко. Він нагадав про власний досвід протистояння поширенню нетрадиційних для українців цінностей у краї. А також додав: «Коли на комісіях це питання розглядалося, стало зрозуміло, що не всі депутати розуміють, про що йдеться». Буцімто обранці громади, як, напевно, й ще багато волинян, не зовсім розуміють, наскільки проблема впровадження гендерної політики актуальна для області.
Між тим, експерти зі Львова намагалися продемонструвати, наскільки швидко європейські цінності можуть стати українськими. Так, представник ГО «Діти в потребі» Олеся Жупник демонструвала уривки телепередач та новинних сюжетів телеканалів, у яких ідеться про гендерне виховання дітей та підлітків за кордоном. Зі слів експерта, в багатьох країнах ЄС уже стало нормою не розділяти людей на чоловіків і жінок, а виокремлювати принаймні п’ять соціальних статей. Так, в США, розповіла Жупник, у документах дитини йдеться не про матір і батька, а представників одного та іншого з батьків, а в паспортах австралійців обирати можна з-поміж трьох, а не двох статей.
За словами львівського педагога і громадського діяча з питань гендерної політики та ювенальної юстиції Тетяни Полянчич, в Україні також спостерігаються тенденції до нівелювання різниці поміж статями. Однак, поки на рівні видання підручників та посібників, пропагуванні проведення факультативних занять у школах.
Крім того, стверджує Полянчич, на законодавчому рівні Україна також готується втілювати гендерну політику схожу до міжнародної. Аргумент – одна з норм закону, який визначає основи гендерної політики в державі, «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» передбачає, що у разі невідповідності законодавства України до міжнародних норм, законодавство нашої держави має бути адаптоване до міжнародних стандартів.
«Оманливо думати, що ми не зможемо вибирати краще чи гірше, нехтувати чимось – ми муситимемо підкоритися міжнародному законодавству», ‒ наголосила Полянчич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Схаменіться! Показати IP 19 Березня 2012 18:57
Жінки вже давно манипулюють суспільною думкою та мораллю з приводу так званої гендерної рівності... Ще б за знедолених негрів написали, пробачте, афроамериканців!
анонімус Показати IP 19 Березня 2012 20:30
досить тут просувати свої гендерні питання! в сша догрались, то тепер сунуть в європу.
$$Обама$ Показати IP 20 Березня 2012 06:54
Так-так!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus