USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обласна лікарня хоче «злити» землю бізнесменам?!

4 Липня 2014 07:00
Депутати волиньради запевняють, що керівництво обласної клінічної лікарні хоче шматок землі віддати бізнесменам. Усе це лікарі називають політичними іграми, які шкодять медзакладу.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю вчора, 3-го липня, «ділили» землю обласної клінічної лікарні.

Зауважимо, що загальна площа земельної ділянки, що знаходиться в постійному користуванні обласної лікарні, - 3,2202 гектара. З ініціативи керівництва медзакладу торік цю площу розділили на дві частини: 3,2002 гектара та 0,0200 гектара.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор наголошує, що на двох сотках запланували побудувати аптеку для спеціалізованих медичних препаратів, яких на Волині немає де придбати.

Втім, депутат облради Сергій Слабенко має іншу думку. Він запропонував проект рішення, згідно з яким земельні ділянки мають об’єднати, аби менша частина не дісталася в руки бізнесменам.

«У 2013-му році були непрості часи, й тоді у керівництва комунальної установи виникло бажання розділити земельну ділянку й побудований об’єкт приватної медичної установи. Подібна ситуація вже була в Луцьку, коли на території дитячої лікарні хотіли теж щось побудувати, але прокуратура це заблокувала, бо так не можна робити», - розповідає Сергій Слабенко.

Згідно з його проектом рішення, обласна клінічна лікарня має свою землю оформити одним документом, а контроль за цим рішенням покладаються на голову обласної ради Валентина Вітра.

Такі рішення обранців громади медики називають політичними іграми.

Про це наголошує у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

«Все це - політичні ігри. Вони говорять про наповнення бюджету, а самі кругом все урізають. Це дуже дивне рішення, адже для аптеки майже усе готово, пройшло вже 2 чи 3 сесії, під час якихі ухвалювали по цьому питанню позитивні рішення. У ній планували продавати клапани й інші спеціалізовані речі, яких у нас не купиш. Це ж ми не під себе аптеку готували, мав бути конкурс, були б надходження від плати за оренду й для медзакладу було б корисно. Тут усі виграють», - пояснює Іван Сидор.

Втім члени профільної комісії не поцікавилися думкою лікарів й проголосували за проект депутата Слабенка. Остаточну долю аптеки вирішать під час сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
У-ух! Показати IP 4 Липня 2014 07:20
Сидору мало набудованих аптек по області?
Працівник до У-ух! Показати IP 4 Липня 2014 09:01
Хіба тільки аптек? Він тримає в "заручниках" всіх працівників - сам заробляє і всім дає заробити. А це папочка майже на кожного (як в спецслужбах).
Анонім до Працівник Показати IP 4 Липня 2014 09:24
І я не здивуюсь, якщо всі працівники виступлять на його захист......
Здрасте Показати IP 4 Липня 2014 07:32
Ага, і клапани будуть продавати по собівартості? Що за маячня, явно лобістське питання до чого тут політичні ігри?
Patrik Показати IP 4 Липня 2014 07:34
Жадiбнiсть I.М. Собора не знаэ меж... Мимоволi задумаэшся, скiльки ж цiй людинi ще всього треба, все мало та мало... Це ж дикiсть яка... Якщо чиновники не зроблять висновки стосовно одiозного очiльника обллiкарнi, то скорiше всього волиняни будуть змушенi самi органiзувати майдан на площi поблизу лiкувального закладу...
Медсестра Показати IP 4 Липня 2014 07:40
Гоніть того Сидора,тому що аптеку готує для сина ,а прикидається невинною овечкою.
А я за Показати IP 4 Липня 2014 07:42
Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор наголошує, що на двох сотках запланували побудувати аптеку для спеціалізованих медичних препаратів, яких на Волині немає де придбати. І Я ЗА ДВОМА РУКАМИ,У брата була кровотеча і 3 години шукали кровоспинне. Не повірите, вчора було, бо сама купляла в аптеці, а на другий день по всіх аптеках НУЛЬ. Добре,що добрим закінчилося, через директора на складі аптеки знайшли декілька упаковок. Мені було страшно і боляче. А Сидор І.М. розуміє такі ситуації. А напевно депутати ще ніколи не були втаких ситуаціях?
Анонім до А я за Показати IP 4 Липня 2014 08:15
Ага, Сидор розуміе і знае, як ще заробити, ну скільки людині треба! Невже не можна наістися нарешті.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 4 Липня 2014 10:51
коли ти вже свого паскудного рота стулиш ?
до Анонім до Анонім Показати IP 4 Липня 2014 15:14
Спробуй зрозуміти і ти заробиш. А краще відчуй, як клапан, прибор, препарат має встигнути приїхати здалеку і вчасно а родичі хай побігають.
Я також до А я за Показати IP 4 Липня 2014 16:43
Підтримую А я за, тому,що ті що шукали ліки і не могли знайти - розуміють, як важливо мати таку аптеку, а просто ті хто тільки сидить і паскудить - просто не робіть цього. Ніхто не знає в якій ситуації завтра опиниться сам. Аптека повинна бути, головне щоб не було порушення закону.
800 Показати IP 4 Липня 2014 09:19
Головний лікар тупо всіх розводить - якщо медичні препарати спеціалізовані і їх більше не має де придбати, то це є монополія, а такі види товарів можна продавати в любому обладнаному місці - люди по любому їх куплять. Лікарня здає в оренду пару кімнат в своєму приміщенні, кімнати приводяться орендарем до потрібного стану і аптека працює. Тільки в цьому випадку злодюжки знають, що частину приміщення лікарні приватизувати не вдасться, а окрему земельну ділянку з часом дуже легко оформити у власність. В кабінеті головного лікаря однозначно треба провести антитерористичну операцію.
НЕЛУЧАНИН до 800 Показати IP 4 Липня 2014 10:52
відкрий таке місце і продавай. хто тобі не дає ?
800 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Липня 2014 11:08
Такого місця в області ніхто не зможе відкрити, крім сина головного лікаря - лікарі заборонять пацієнтам купувати в цих місцях ліки.
пасажир Показати IP 4 Липня 2014 09:35
Медики називають "політичними іграми", чи сидор? Таке враження, що ця особа вважає ВОКЛ своєю власністю.
Анонім Показати IP 4 Липня 2014 09:38
Сидору пора на відпочинок... А для спеціалізованої аптеки вистачить кількох кімнат.
Семен Показати IP 4 Липня 2014 09:43
Просто Сидор хоче ще встигнути перед відставкою типу спродати для свого сина Славка кусок землі,щоб той побудував там аптеку мережі "Ківі". З точки зору батька,то позиція доволі таки непогана,але ось з позиції державного службовця,то пішли ви,товариші Сидори чим подалі,бо кому кому,а вам вже має бути достатньо.
валя Показати IP 4 Липня 2014 10:38
Невже наші місцеві очільники не бачать спражнього Сидора (напевно, їм вигідно НЕ бачити). Взагалі робити з медицини бізнес - дуже небезпечна річ. Я тішу себе думкою, що колись лікарі будуть думати не про те, як набити кишені, а про те, чим можна допомогти. Жахлива ситуація, коли лікар розглядає пацієнта, як людину, яка приносить проші. Тому бідний пацієт - тільки заважає працювати. У нас більша половина людей на межі: без грошей, без роботи, без здоровя.
НЕЛУЧАНИН до валя Показати IP 4 Липня 2014 10:54
це правда, але, на жаль, медицини без грошей нема ніде в світі
CiK Березовий до НЕЛУЧАНИН Показати IP 4 Липня 2014 14:33
Куба
800 до валя Показати IP 4 Липня 2014 11:09
Бачать, але нічого робити не будуть, бо пасуться на своєму полі, а головний лікар на своєму і ніхто нікому не хоче ставити палки в колеса.
Гость Показати IP 4 Липня 2014 11:09
Попадеш в кардіологічне відділення не дай боже, тоді побачиш чи потрібна така аптека
800 до Гость Показати IP 4 Липня 2014 11:11
А тут не говорять, що така аптека не потрібна, тут говорять про те, що головний лікар хоче вкрасти кусок землі біля обласної лікарні.
ВІН Показати IP 4 Липня 2014 11:14
Да,- зніміть Сидора і поставте якогось із заслугами перед майданом.Ладно якщо Банаду ставлять на департамент ЖКГ в ОДА,щось напартачить залишимось без води чи тепла, а якщо напартачать в обласній лікарні що буде. Зняти не важко - кажіть кого поставити кваліфікованого
Вона до ВІН Показати IP 4 Липня 2014 11:21
Невже він такий незамінний?! Невже в обллікарні всі такі ТУПІ?! Тоді яким чином Сидор набрав таких тупаків? Я знаю багато ГІДНИХ лікарів там.
ВІН до Вона Показати IP 4 Липня 2014 11:37
незамінних немає, але перш ніж зняти нехай нам скажуть хто прийде на його місце, людина із заслугами , як це зараз робиться, чи професіо нал своєі справи. Мені, наприклад всерівно хто прийде в ЖКГ= Чи Банада, чи Шиба,але не всерівно хто прийде в обласну лікарню
ПІНГ до ВІН Показати IP 4 Липня 2014 13:35
Про що ви говорите, шановний? Головний лікар - це АДМІНІСТРАТОР, а не лікар в першу чергу. У всьому цивілізованому світі так - бо він виконує управлінські функції і забезпечує господарство лікарні, фінанси і загальне представництво.
Лучанин Показати IP 4 Липня 2014 11:57
Ви якісь чудні-уже третю хату Сидор ліпить-грошиків то треба, одне цікаво-як він встигає жити по усіх тих замках? І ще-яку то треба мати зарплату, щоб так шикувати-він же не в бізнесі працює-поясніть, бо я не второпаю. По-моєму, той правий сектор проспав усе і усіх-регіонщики рулять на всіх постах!
Семен до Лучанин Показати IP 4 Липня 2014 15:35
Завдяки місцевому правому сектору, не безкоштовно звичайно, Сидор і залишився на посаді.
ОО7 Показати IP 4 Липня 2014 12:24
Незамінних людей немає, у лікарні досить багато справді відданих медицині молодих лікарів. Невже депутатам не зрозуміло, що Сидор в лікарні це біда, це злоякісна пухлина на медицині. Людина яка захватила все і вся, яка не зуміла виховати сина який пішов на той світ і забрав життя молодої дівчини. Невже цього не достатньо, щоб людина не мала морального права керувати і давати вказівки іншим. А де у нас люстраційний комітет, де правий сектор, який так боровся із заступниками міліції, чи вони захищають лише свої інтереси і своїх людей проти яких відкривали справи??? Немає в місті Луцьку людини, яка не знає, що Сидор хабарник. І нічого, залишився на своїй посаді!!! Це наштовхує на певні висновки!!! А тепер ще шматок землі хоче поцупити, бо відчуває, що може кінець і настане. Отож, шановні депутати, думайте!!!
рр Показати IP 4 Липня 2014 13:11
прийде новий, чи інший Сидор..все буде як і раніше..... простим смертним в чергах стояти на імплантанти,пересадку....і платити гроші будемо... а депутати, сестри та брати ... приміром депутата від Свободи Мельника... будуть робити операції за кошт обласного бюджету.... не всім так жити...нажаль тут не Яник винний... і не Путін
Медпрацівник Показати IP 4 Липня 2014 15:38
медколлектив хает сидора налево и направо, а никто и слова против сказать не хочет- зассали. все знают о коррупции в стенах ВОКЛ, о поборах, о взятках, о хамстве, и можно чего еще рассказать- была бы воля прокуратуры и самого коллектива, чтобы не побоядись выступить в суде, например либо в прессе. но репресии последуют немедленно, поверьте. рука руку моет- принцип сидора. а чиновники- ВСЕ ДО ЕДИНОГО во всей области лечатся БЕСПЛАТНО сами и все их многочисленные родственники. хамству предела нет. потому и не будет правды вам, волыняне. и никто вам не поможет. порука есть порука.
Анонім Показати IP 5 Липня 2014 08:46
Сидор товариш Климчука, Климчука зять зам прокурора області, яка прокуратура буде перевіряти Сидора, а він дійсно взяточник, і для того щоб пізніше йти на пенсію в свій час документально зменшив свій вік на 2 роки
888 Показати IP 24 Вересня 2014 21:18
Шановні ми всі під Богом ходимо ,Клімчук наївся і Сидор наїсться а за гріхи батьків розплатяться діти,і стане все на свої місця!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus