USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обласна влада «провалила по вугіллю»

28 Квітня 2012 14:29
Цьогоріч волинським чиновникам лише наприкінці І кварталу вдалося ліквідувати заборгованість перед місцевими шахтарями та будівельниками шахти № 10 «Нововолинська». Голова ОДА Борис Клімчук назвав це «провалом».
Про це йшлося 28 квітня під час засідання колегії облдержадміністрації.
Зі слів заступника голови ОДА Едуарда Стоєва, в І кварталі 2012 року на Волині середня заробітна плата становила 2117 гривень. «Це на 343 гривні більше, ніж минулого року. За темпом зростання це – 6-й показник серед регіонів, за розміром – 24 місце», - зауважив чиновник.
Також він повідомив, що найнижча платня в Турійському, Горохівському та Ратнівському районах, а найвища – в Нововолинську, Луцьку та Любомльському районі.
Як стверджує Стоєв, цьогоріч на Волині на 39% зменшився рівень зарплатної заборгованості.
Натомість голова ОДА Борис Клімчук зауважив, що обласна влада «провалила по вугіллю» І квартал. Саме через це, з його слів, цьогоріч на Волині зареєстровано зменшення росту промислового виробництва.
«Ми отримали транші останні: і по ДП «Волиньвугілля» 8,7 мільйона гривень, 8 мільйонів по дирекції. І ліквідували всі борги по зарплаті. На 1 травня ми вийдемо в районі 6 мільйонів гривень», - відзначив губернатор.
Також він попередив, що всі підприємства, які збанкрутують найближчим часом, почнуть із погашення зарплатних боргів. «А ті, що залишилися потрібно дотиснути. І порушуємо прохання до прокуратури. Я вважаю, що для заходу прокурора на таке підприємство є підстави», - висловився чиновник.
Насамкінець Стоєв повідомив, що протягом І кварталу вдалося ліквідувати заборгованість на картоно-рубероїдному заводі в Луцьку. «На черзі Рожищенська птахофабрика… Усунено в 11 районах заборгованість по зарплаті на підприємствах економічно активного сектору», - повідомив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Регіонал Показати IP 28 Квітня 2012 17:15
Цікаво, тут чикида 6 мільйонів як мінімум витягнув собі...18 виділили щоб створити 145 робочих місць. І це все бюджетні гроші.Та за ці гроші можна було б всі борги шахтарям і працівникам ЛПЕ загасити та побудувати якесь виробництво...а не ліс пиляти і за кордон за безцінь продавати. НОНСЕНС.
Регіоналу до Регіонал Показати IP 28 Квітня 2012 23:16
Так це ж не сам Чикида крав, бо Любешівцеві така сума лише сниться, тому й витягнуть щоб інших не потяг. Зам. губернатора, я вірно розмірковую?
ССС Показати IP 29 Квітня 2012 06:56
Рожищенська птахофабрика Масалову не пыднять там львывськи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus