USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обласна влада заборонила здорожувати хліб

15 Червня 2010 09:58
Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на нараді з питань цінової ситуації на обласному ринку хліба категорично наголосив пекарям і продавцям хліба, що підстав для підвищення ціни на хліб немає – вони повинні стримати свої апетити і не створювати хворобливий ажіотаж.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Підставою для зустрічі із керівниками хлібопекарських підприємств і реалізаторами хліба стало підняття цін підприємством ВАТ «Хліб» на сорти «Січовий» та «Луцький» на 15 відсотків. Проти цього виступило територіальне відділення Антимонопольного комітету, яке розкритикувало пекарів за їхні лінощі шукати дешеве борошно.

Заступник голови облдержадміністрації попередив: хлібопекарі не повинні безпідставно підвищувати ціни.

«У вас немає жодної підстави на таке рішення. Таким чином ви лише створюєте ажіотаж серед населення», - зазначив Карпюк.

Представники хлібопекарських підприємств в свою чергу виправдовувалися. Вони мотивують підвищення ціни на хліб ростом закупівельної ціни на борошно.

Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що зерна на складах Волині вдосталь для того, аби забезпечити область достатньою кількістю борошна для випікання хліба.

Окрім того, він наказав реалізаторам хліба налагодити співпрацю з працівниками Володимир-Волинського та Ковелького хлібопідприємств. Адже на цих пекарнях хліб дешевший та якісний. А на прилавках супермаркетів обласного центру його немає.

На завершення наради Віталій Карпюк дав вказівку представникам контролюючих органів допомогти ВАТ «Хліб» збалансувати цінову політику на продукцію підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus