USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Облрада готова взяти на баланс Вузлову лікарню станції Ковель

17 Квітня 2015 11:33
Державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» передадуть на баланс Волинської обласної ради.

Обласна рада своїм рішеням задекларувала готовність прийняти це майно від держави.

Про це стало відомо під час третього пленарного засідання 34-ї сесії Волинської обласної ради шостого скликання 16 квітня.

Депутати облради надали згоду на прийняття в обласну комунальну власність.

Зі слів начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, річний кошторис лікарні становить 11 мільйонів гривень, із них – 9 мільйонів гривень виділено з бюджету.

«Решту ми змушені дофінансовувати. Задля оптимізації роботи лікарні нам треба прийняти її у власність, аби медичний заклад працював на громаду, а не був звичайною лікарнею задля «пташечки» - аргументував власну позицію головний лікар області.

Як зауважив депутат облради Сергій Слабенко, зважаючи на результат зустрічі із трудовим колективом, мимоволі виникло питання доцільності існування лікарні взагалі.

«Якщо зауважити на погану якість послуг, що там надають, та кількість людей, які мають бажання працювати, постає питання про потрібність такого закладу місту. Та й чи візьмемо ми на себе відповідальність перед людьми за їхнє скорочення?», - звернувся він до колег.

Однак, зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, Волинська облрада буде змушена фінансувати той об’єкт, що їй не належить:

«Де-факто вже є: ми платимо за утримання лікарні, зокрема, у міський бюджет Ковеля і районні бюджети заплатили уже 2 мільйони гривень. Але ми фінансуємо об’єкт, що нам не належить. Якщо ми хочемо його фінансувати і вести управління, нам потрібно підготувати пакет документів в Міністерство інфраструктури. Й, тільки знаючи, що об’єкт наш, будемо вирішувати, що надалі з цим об’єктом робити», - наголосив губернатор.

Його підтримав й голова облради Валентин Вітер, який зауважив, що чим швидше приймуть рішення про передачу лікарні у власність області, тим швидше вирішаться неприємні питання про скорочення та про реорганізацію.

«Якщо не привласнити медзаклад, об’єкт продадуть якомусь бізнесмену «Б», а потім люди прийдуть до Гунчика і до Кіндера (міський голова Ковеля Олег Кіндер, - ред.) з претензіями», - зазначив депутат облради Святослав Кравчук.

До того ж, зі слів депутата облради Олександра Свириди, в опалювальний сезон будівля споживає 100 тисяч кубометрів метрів газу, а це приблизно 5 мільйонів гривень треба для того, аби забезпечити лікарню теплом на весь опалювальний період. Причиною таких розтрат блакитного палива є старі, ще радянські котли, що потребують негайної реконструкції.

Вислухавши усі «за» та «проти», за основу та в цілому проект рішення підтримали 48 обранці громади, не голосувало 6.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що Ковельська вузлова лікарня, яка обслуговує волинських залізничників, цьогоріч переводиться на фінансування з місцевого бюджету. Однак грошей на її обслуговування в міському бюджеті, як і в обласному, - немає. І що робити із закладом, де майже 300 людей працюючого персоналу і обслуговується декілька тисяч волинян за страховою системою, нині не знає ніхто.

Також на сайті йшлось про те, що на «проблемну» лікарню Ковеля чекають зміни. Її таки переоформлять із державної власності на комунальну, а далі можуть реорганізувати.

До слова, за станом на березень 2015 року волинські обранці громади вважали, що, оскільки питання про передачу вузлової лікарні станції Ковель на баланс обласного бюджету не вирішене на рівні держави, говорити про реструктуризацію закладу надто рано, - вважають в облраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Квітня 2015 12:11
А что, железка уже банкрот, так как не может содержать свои больницы? Хотя удивительного здесь нет ничего. Ведь ЮЖД давала половину прибыли украинской железки.
ігор Показати IP 17 Квітня 2015 17:09
Кваліфікація лікарів та надання цієї лікарні послуг набагато вищі ніж в центральній ковельській лікарні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus