USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Облрада хоче передати Луцькій громаді свою частку в музеї-скансені

25 Березня 2021 18:54
Частку в розмірі 51% музею-скасену в Рокинях планують передати Луцькій громаді.

Про це стало відомо під час засідання обласної комісії з питань освіти та культури 25 березня.

Зокрема, депутати розглянули проєкт рішення «Про деякі питання щодо подальшого функціонування окремих закладів освіти і культури спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області». У цьому документі міститься низка рекомендацій щодо подальшої долі численних комунальних закладів.

Якщо документ затвердять на сесії, відділ з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату Волинської обласної ради буде ініціювати розробку проєктів рішення обласної ради про передачу частки (51 %) музею історії сільського господарства Волині-скансену, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, в комунальну власність міста Луцька.

Нагадаємо, в бюджеті області на 2021 рік депутати скоротили видатки на музей на 400 тисяч гривень. Тож коштів музею, нарікав його керівник Олександр Середюк, вистачить лише на перший квартал.

Читати ще: «Я – інструктор з бойового гопака!» До керівника волиснького скансену викликали охорону

Питання скансену неодноразово розглядалося на депутатських комісіях. Одна з рекомендацій – розглянути облраді ймовірність виходу із засновників музею.

Члени комісії проголосували за проєкт рішення і рекомендували підтримати його на сесії.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus