USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинський музей-скансен має розробити бізнес-план

12 Липня 2016 18:12
Цьогоріч Рокинівський музей-скансен не отримав дотації з обласного бюджету. На 2016 рік це мала бути сума в розмірі півмільйона гривень. Для того, аби обласна рада продовжила дотувати заклад, депутати хочуть побачити бізнес-план розвитку.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 12 липня.

Так, директор музею Олександр Середюк переконує: без дотації 12 працівників закладу залишилися без зарплати і немає чим платити за енергоносії.

Якщо депутати не переглянуть рішення про скасування дотації, то він запропонував обласній раді вийти з числа засновників. Обласній раді належить 51% власності, а решта розділена між ще 2-ма засновниками - Олександром Середюком та Тимофієм Янко.

Олександр Середюк переконує: музей – неприбуткова організація. За квитки, каже він, музей заробляє близько 100 тисяч гривень на рік. Цього, скаржиться, заледве вистачає на поліграфію та експедиції. А ще ж треба дбати й про експонати, поповнювати експозиції. Ось і зараз там відновлюють хату ХІХ століття, перевезену з села Текля.

Відновити дотування закладу рекомендував і начальник управління культури ОДА Валерій Дмитрук. Але депутати запропонували керівникові музею представити їм бізнес-план розвитку закладу, аби знати, що ці кошти не будуть використані на благо самого музею.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ШУКАЮТЬ ПІДПРИЄМЦЯ ДЛЯ СПІВПРАЦІ З МУЗЕЄМ-СКАНСЕНОМ

Крім того, зауважив депутат облради, голова ОДА Володимир Гунчик, на території скансену відвідувачі можуть замовити застілля. І не безкоштовно.

«Якщо ви не прибуткова організація, то чому я гроші платив?», - запитав він Олександра Середюка.

Урешті, директор музею пообіцяв представити депутатам план розвитку музею-скансену.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЛУЧАНКА Я Показати IP 13 Липня 2016 10:50
А якже бесідки ПЛАТНІ....Якщо вже ви взялися використовувати територію музею для відпочинку щей за окрему далеко не малу плату ...то організуйте нормальні бесідки красиві щоб вони відповідали на свої гроші....почистіть кусочок берега для купання ...беріть плату за вхід користування пляжем...Зробіть по людськи раз розвернули такий бізнес....розширте меню страв з печі!!! А то заробляти ви хочете а вкладати не хочете!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus