USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Облспоживспілка знайшла спільну мову з підприємцями?

8 Березня 2013 08:59
Депутати Луцької міської ради надумали допомогти знайти спільну мову підприємцям із Завокзального ринку і керівництву Волинської облспоживспілки, утім - уже зіткнулися з труднощами.

Про це інформує «ВолиньPost»

Зокрема у гостроті конфлікту семеро депутатів міськради переконалися 7 березня під час зустрічі з підприємцями та представниками облспоживспілки.

Нагадаємо, керівництво облспоживспілки заявило, що скарги підприємців, які працюють на Завокзальному ринку у Луцьку, - необґрунтовані.

Зокрема для того, щоб розібратися у конфлікті, депутати утворили спеціальну тимчасову контрольну комісію.

Як розповів обранцям підприємець Олександр Волинець, минулоріч облспоживспілка підняла питання про перенесення газової труби за межі ринку, оскільки Держгірпромнагляд суворо вимагає дотримання правил безпеки. Згодом трубу вирішили не переносити, але провести реконструкцію таким чином, щоб на ринку було забезпечено дотримання усіх норм безпеки.

Підприємці з власних кишень мусять (а більшість й готова) це фінансувати, але не розуміють за що конкретно з них вимагають кошти. До того ж, як стверджують підприємці, облспоживспілка змушує демонтувати частину павільйонів, зменшувати їх розміри. Натомість спілка встановлює свої маленькі металеві конструкції, здаючи їх в оренду чи передаючи у власність підприємців без будь-яких правовстановлюючих документів, створюючи при цьому додаткові торговельні місця. Люди змушені погоджуватися на такі умови, оскільки, у разі незгоди, їм погрожують розірванням договорів.

Також у підприємців вимагають зменшити площу торгових павільйонів на тому ряді, під яким лежить газова труба. Люди не хочуть цього робити, адже ці металеві конструкції будуть дуже маленькі, а тому незручні для ведення подальшої підприємницької діяльності.
Базарникам узагалі незрозуміло за що з них стягують так звані добровільні внески. Люди заявляють, що споживча спілка не пояснює цього, не демонструє ніяких документів.

Натомість заступник голови правління облспоживспілки Володимир Горгут і голова правління облспоживспілки Марта Кандиба переконують: внаслідок реконструкції підприємці не постраждають, перенести доведеться лише кілька торгових місць. Але це неминуче, наголошують вони. А от будь-які документи та фінансові розрахунки демонструвати підприємцям Горгут і Кандиба не хочуть.

Більше того, керівники облспоживспілки заявили депутатам, що вони не мають права втручатися, мовляв, розберуться і без обранців.


За словами Володимира Горгута, у минулому році було розроблено проект перенесення газової труби. Однак на це потрібні чималі кошти, яких в облспоживспілки нема. Та й підприємці не хочуть витрачати на це кошти, запевняє він. Тому іншим варіантом виконання припису контролюючих органів, є зменшення розміру торгових павільйонів, аби навколо труби було два метри вільного простору.

У підсумку Андрій Козюра запропонував обом конфліктуючим сторонам чітко висловити усі свої зауваження у письмовому вигляді, аби депутати детально вивчили ситуацію й вирішили, як бути далі. А керівництво облспоживспілки депутат попросив надати комісії всі документи, які регулюють відносини між ними і підприємцями, проекти реконструкції ринку тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Варшавка Показати IP 8 Березня 2013 17:43
Опять все врут, никто за свои деньги не хочет делать реконструкцию-нас заставляют, угрожая разорвать оренду...
лучанка Показати IP 8 Березня 2013 17:45
Вообще-то заставляют уменьшить ВСЕ контейнера, а не только те. где труба....
Марк Показати IP 9 Березня 2013 09:30
"А от будь-які документи та фінансові розрахунки демонструвати підприємцям Горгут і Кандиба не хочуть",виходить, є що приховувати? Де бабло?! Мутять вони, це точно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus