USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Обнулити терміни Путіна: в Росії стартувало голосування за поправки до конституції

25 Червня 2020 11:44
У Росії 25 червня почалося голосування щодо поправок до конституції, серед яких обнулення президентських термінів Володимира Путіна. Якщо громадяни проголосують «за», Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — тобто до 2036 року, коли йому виповниться 84 роки.

Зміни до Конституції вже схвалила Держдума. Однак Путін заявляв, що поправки будуть вважатися ухваленими лише після схвалення громадянами на голосуванні. Учасникам голосування запропонують відповісти на одне питання — «Ви схвалюєте зміни до Конституції Російської Федерації?», пише Бабель.

Голосування триватиме цілий тиждень – до 1 липня. Meduza повідомляє, що загалом у Росії відкрили понад 96 тисяч дільниць, ще 254 дільниці за кордоном — у 144 країнах світу.

Через пандемію коронавірусу у деяких регіонах вперше дільниці розмістили на відкритому повітрі – у шатрах і палатках.

Також всі охочі можуть проголосувати з дому — для цього треба було лише подати заяву. На інших виборах для того, щоб проголосувати вдома, потрібна була причина.

Крім того, у Москві та Нижегородській області також буде проходити електронне голосування. Всього, за даними російського ЦВК, в онлайні зареєструвалися проголосувати 1,2 млн людей.

Підрахунок результатів голосування почнеться після закриття виборчих дільниць 1 липня.

У Росії придумали як залучити на голосування бюджетників і як контролювати їхню явку

Раніше у Москві також придумали, як залучити на голосування бюджетників. Російська служба BBC писала, що співробітників московської мерії, а також працівників столичних бюджетних організацій зобовʼязують зареєструватися на порталі mos.ru для дистанційного голосування. Крім того, у кількох організаціях вимагають переконати проголосувати за поправки родичів і знайомих — всього від трьох до 10 людей.

У декількох регіонах Росії діє електронна система, яка дозволяє контролювати явку співробітників великих підприємств. На сайті votely.ru керівники організацій можуть заздалегідь завантажити списки працівників і привласнити кожному індивідуальний QR-код. У дні голосування ці QR-коди будуть сканувати волонтери на виборчих дільницях - під приводом проведення вікторин або конкурсів серед учасників голосування, так вони будуть збирати дані про явку.

Які з ключових поправок винесуть на голосування?

Про обнулення президентського терміну Путіна. За Конституцією Росії, Путін не може брати участь у виборах президента у 2024 році, оскільки зараз у нього другий поспіль президентський термін. Держдума вирішила змінити такий порядок, для цього в Конституцію внесли поправки, які дозволять обнулити президентські терміни. Завдяки цьому Путін зможе перебувати при владі ще два терміни — тобто до 2036 року.

Про пожиттєву недоторканність колишніх президентів.

Про те, що шлюбом буде вважатися тільки союз чоловіка і жінки.

Також Путін запропонував додати у Конституцію згадку про бога.

Поправки до Конституції потребують схвалення громадян на всенародному голосуванні. Щоб його визнали таким, що відбулося, явка понад 50% не потрібна.

Путін не виключає, що балотуватиметься на пʼятий термін, якщо буде ухвалена відповідна поправка до Конституції. За його словами, без ухвалення поправки чиновники замість нормальної роботи почнуть «шукати наступників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 25 Червня 2020 13:02
Дурдом!!!!А саме головне,що спілкуючись з росіяними вони явно зазомбовані,вони готові очі вицарапати за свого "Путіна"....це ж треба таку владу мати над такою кількістю людей,жах...
Москаль Показати IP 25 Червня 2020 14:47
А як у Вас?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus