USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Обрали нового керівника Московського патріархату

24 Лютого 2014 17:12
Революція в Московському патріархаті: замість Володимира Сабодана з'явився митрополит з Буковини. Про це повідомляє ICTV.

Як йдеться у повідомленні, Українська Православна Церква Московського Патріархату визнала неможливість виконання Блаженнішим митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов'язків глави церкви.

Це рішення було прийнято на розширеному засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви Московського патріархату, повідомляє прес-служба УПЦ МП. Засідання Священного Синоду УПЦ відбулося 24 лютого 2014 р. під головуванням Преосвященного митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела.

Під час засідання заслухали інформацію керуючого справами УПЦ митрополита та Броварського, Бориспільського Антонія щодо рапорти Преосвященного Олександра, відповідального перед Священним Синодом УПЦ за лікування Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира. Враховуючи викладене в рапорті, Синод констатував, що стан фізичного здоров'я Володимира дає підстави визнати неможливим виконання митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви.

Крім того, таємним голосуванням Священний Синод УПЦ з числа своїх постійних членів обрав місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Новому митрополиту 69 років. У 1972 році Онуфрій закінчив Московську духовну семінарію, а 1988 року закінчив Московську духовну академію зі ступенем кандидата богослов'я. У 1990 році став єпископом Чернівецьким і Буковинським (з 2000 року митрополитом).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Психолог Показати IP 24 Лютого 2014 17:30
під шумок і в церкві портфелі ділять...кошмар
Лана до Психолог Показати IP 29 Березня 2014 00:46
Не портфели делят, а хотят строем завести людей в гиену огненную. Прежде, чем начинать переговоры с теми, кто отлучён от церкви, нужно хотя бы спросить у народа, хочет ли он жариться вместе с ними на сковороде в аду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus