USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко «вмив руки» від антиукраїнського демаршу Московського патріархату

12 Травня 2015 07:00
Президент України Петро Порошенко вважає, що оцінювати дії священнослужителів – справа народу, а не держави.

Про це президент заявив під час брифінгу на полігоні у Чернігівській області, - повідомляє depo.ua.

"Не держава має давати оцінку ієрархам церков. Я думаю, що цю оцінку мають давати народ і прихожани", - відповів президент на питання, чи має держава давати оцінку вчинку ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, які 8 травня під час урочистого засідання Верховної Ради не вшанували учасників АТО.

Як відомо, під час урочистого засідання Ради 8 травня священнослужителі УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм не піднялися, коли Порошенко зачитував імена героїв. Президент повідомив присутніх, що звання героя України отримав 21 боєць, 10 із них - посмертно. Цей список зал зустрів оплесками, піднялися навіть іноземці.

Згодом на сайті УПЦ МП пояснили, що митрополит Онуфрій не встав разом із іншими через те, що "виступає проти війни".



Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у День пам`яті та примирення у Володимирі-Волинському під час спільної панахиди священослужителів усіх конфесій, представники Православної церкви Московського патріархату відмовилися спільно молитися за загиблих воїнів. Згодом оприлюднили імена цих священиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
бандеровець Показати IP 12 Травня 2015 07:07
що сказати? Толерантно ставився до всіх течій та віросповідань але це вже переходить будь-яку межу!!! Просто треба починати жостко наводити порядок бо так діла не буде. У МП і так земля під ногами вже горить а вони ще самі бензинчику підливають...
УКРОП до бандеровець Показати IP 12 Травня 2015 09:40
ПОРОХ- Х,,,ЛО, ЗАПРОДАНЕЦЬ ПУТІНА І ЗРАДНИК. ЙОГО ТРЕБА ПІД ГААЗЬКИЙ ТРИБУНАЛ ЗА ЗРАДУ І СМЕРТІ УКРАЇНСЬКИХ СОЛДАТІВ.
Віруючий до бандеровець Показати IP 12 Травня 2015 13:03
За 30 срібняків продиють Батьківщину - іуди. Не бояться гніву Господнього "попи" мсковські. Замість того щоб служити Богові, то вони вже жамість Нього беруться нас судити та ще й мірками КаГеБіста Кирила.
українка Показати IP 12 Травня 2015 07:19
В нас Україна-ненька...В мене була мама і я молюся за неї...Кожний має чи мав рідну маму і молиться за неї. Ну не можемо ми сказати до сусідки чи подружки, давай моя мама чи твоя мама буде моєю чи твоєю. Молимося за свою рідну матір..(.Я живу в Україні, але Росія -ненька моя ), виходить так. Хліб їмо український і ходимо по українській землі, а все решту українське нам поперек горла...
лучани Показати IP 12 Травня 2015 08:11
Все правильно Порох сказав. громади мають вирішувати, чи ходити їм до агентів Кремля у московську секту,чи вигнати псевдо-попів.
Лучанка Показати IP 12 Травня 2015 08:16
Якщо митрополит Онуфрій виступає проти війни, то чому їхній московський Кіріл благословив Росію на війну - його вони підтримують? на Україні ніхто війни не підтримує, але якщо наглота російська прийшла на чужу землю, бо своєї не вистачає, то який народ не буде захищати своє? МП уже нахабно і зі зброєю захоплює храми, то це Онуфрій підтримує? Ганьба!.........
Анонім до Лучанка Показати IP 12 Травня 2015 09:42
а можна докази сказаного вами???
спостережливий Показати IP 12 Травня 2015 08:18
правильно сказав президент але є мінстець і воно повинно розкрутити цю тему на користь Киівського патріархату
ОТО Показати IP 12 Травня 2015 08:18
Журналісти роздмухують другу війну, але вона буде страшніша цієї і торкнеться кожного. Напишуть ваші прізвища, а не попів з В-Волинського.
ВОНО Показати IP 12 Травня 2015 08:22
звязку з війною пора ТзОВ *Релігія* обкласти податками на загальних умовах. А то виходить що з пенсіонера котрий через силу ходять на роботу, шоб вижить ,податки з пенсії вираховують. А з мордатих *постників* на дорогущих машинах ні. Де тут рівність перед законом я питаю???
Анонім Показати IP 12 Травня 2015 08:23
Наша Батьківщина—це не проста земля. Це та земля, якій у роках історії не було місця, якій довелося винести стільки страждань, стільки ганебних, підлих зрад, зазнати стільки голодних років, що стає моторошно на душі. Безліч славних козаків втратили життя у боротьбі за волю України. Скільки їх було, тих ворогів, що хотіли загарбати собі шматок, а то й усю українську землю: литовські лицарі, польські шляхтичі, татари, турки. І всі вони зустрічали на своєму шляху завзятих козаків, які грудьми боронили рідну землю. Власне, проти польської шляхти піднялися усі, хто міг тримати в руках зброю. До народних загонів ішли й міщани, і селяни тому можна з упевненістю сказати, що перемогу у визвольній війні 1648—1654 років здобув увесь український народ, а не одне тільки козацтво. Хоча, безперечно, саме козацтво завжди вважалося оборонцем України. Боронили козаки Україну і від загрози з боку могутнього сусіда — Російської імперії. А сьогодні знову історія повторюється...Кожен чоловік має захищати свою Батьківщину і перед таким чоловіком можна схилити голову. А ці хлопці, які померли за свою Батьківщину це ГЕРОЇ.)))..І вибачте сво...ці попи. Бог їм суддя.
123 Показати IP 12 Травня 2015 08:37
Пьяный главарь боевиков Захарченко едва держался на ногах на "параде" в Донецке Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/ato/pyanyy-glavar-boevikov-zaharchenko-edva-derzhalsya-na-nogah-na-parade-v-donecke-424762.html
вк Показати IP 12 Травня 2015 08:42
Але не забувайте про зазомбованих руською церквою земляків, треба ім втокмачувати у голови сущність іхніх 'канонічних' баюшок, що служать церкві краіни -агресора!!!!!!!
вк Показати IP 12 Травня 2015 08:45
А як прихожани відреагували на демарш попів у ВВолинську?! Мовчки?!!" То що то за люди?!!!!!
111 Показати IP 12 Травня 2015 08:52
Адмін прикрий коментарі для недопущення розкольницького бреду!
Анонім Показати IP 12 Травня 2015 09:03
Ми самі один одного тут обстріляєм, нам і без Росії агресорів хватає на прикладі розкольницьких сектантів з КП, за яких не молиться МП.
Керол Показати IP 12 Травня 2015 09:18
Позорище вони та й все. Такі ж невігласи, як більшість представників русского міра.
Своя думка Показати IP 12 Травня 2015 09:38
Віра - це вибір кожно. Церква має залишатись в церкві, не нав'язуватись. На мою думку занад-то багато стало "церкви" ...
попереднім Показати IP 12 Травня 2015 09:56
Вам всього забагато - от тільки мозгів в московських попів і в їхніх фанатиків - замало!
українець Показати IP 12 Травня 2015 10:47
Люди почитайте Біблію" там написано; "Якщо почнеться мерзность в храмах-суд Божий уже в дверях".Скоро згорить Земля і всі діла на ній. Такого Господь вже терпіти не може.А Путін- це сатана,який нікого і нічого не жаліє,він робить свою сатанинську справу. А приборкати його може тільки наша спільна молитва за нього,щоб схаменувся,бо лякання зброєю США ,спонукає його пустити ядерну зброя по нас,а вірити йому не можна,бо він несповна розуму, і його оточують такі сатанинські люди.
Українець до українець Показати IP 12 Травня 2015 16:53
Тільки єдність народу України дасть нам можливість перемогти ворога. За таку єдність моляться разом всі церкви України: православні Київського патріархату, грекокатолики, римокатолики, мусульмани, протестанти. Спільну молитву до Бога також возносять: УПЦ МП, російська православна церква (україноненависника Кіріла) і КаГеБіст Путін. Щось я сумніваюсь, що ця канонічна трійця однодумців молитись за нашу єдність, за нашу перемогу, за наше процвітання.
Любов Показати IP 12 Травня 2015 11:11
Христос Воскресе! Люди чому у вас стільки ненависті до православної церкви? Не судіь і не будете судимі. Президент умив руки для того, щоб прихожани самі себе перебили їм менше роботи буде, пересварять людей один з одним. Церква сама відповідає за свої вчинки, а не люди.
DJYJ до Любов Показати IP 12 Травня 2015 13:23
таки воскресе,....сразу опосля наступления коммунизма. Обещать нечто в неопределенном и далеком будущем легче чем что либо делать сегодня - т о раз. Вера то дело личности, церковь же то бюрократическая структура с табунами чинуш, тут без политики никак , а где политика там и ложь да обман - т о два.
попереднім Показати IP 12 Травня 2015 11:45
Та не до церкви ненависть - а до фанатиків рускага мира!
Анонім Показати IP 12 Травня 2015 12:58
Кіріл благословляє на війну з нами іновірців: мусульман - чеченців, буддистів - бурятів, шаманіста - Шойгу. Російські монахи брали зброю в руки та убивали ворогів. А ці паскуди - гріховоди зневажають не тільки свою паству. В церкві ми даємо гроші не Богові - вони йому не потрібні. Наші гроші ідуть на утримання священослужителів. В тому числі і на тих, які не хочуть нас сповідати, не хочуть проводити панихид, не хочуть підняти свої с-аки щоб схилити свої продажні голови перед земляками, виказуючи зневагу до нас православних. Невже Господь їх благословив на таке гріховне тлумачення Слова. Невже ми такі тупі, що не розуміємо хто за цим стоїть. Замість того щоб нести їм гроші, треба в шию гнати цих "попів" зі званнями офіцерів КГБ СРСР та ФСБ Росії.
Анонім Показати IP 16 Травня 2015 10:12
Чому не назвати УПЦ- РОСІЙСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА В УКРАЇНІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus