USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Обшуки в облспоживспілці: підозра у груповій змові та захопленні чужого майна

1 Серпня 2017 14:58
Прокуратура Волинської області проводить обшуки у Волинській обласній спілці споживчих товариств на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Зі слів першого заступника голови правління Володимира Горгута, обшуки розпочали із 8 ранку 1-го серпня.

«До нас із самого ранку сюди прийшли, проводять обшуки та вилучають документи. Їхні перевірки не лише у нас в центральному офісі, а й по всіх структурних підрозділах області. Я вважаю, що це все пов’язано із тим, що хочуть заволодіти нашим майном», - розповідає Горгут.

Нині всі кабінети зачинені, окрім заступника та голови правління, де й працюютть слідчі.

У центральному офісі облспоживспілки за адресою Луцьк, вулиця Ковельська, 13 правоохоронці відмовилися будь-що пояснювати, більше того, навіть не представлялися та були в цивільному.
Однак вдалося дізнатися, що таки дійсно слідчі дії проводять працівники обласної прокуратури.

У рішенні суду, на підставі якого вони ввійшли в будівлю, йдеться про слідство в рамках кримінального провадження №42017030000000173 від 28.04.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.191 ч.3, 366 ч.1 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

«Просимо надати дозвіл на обшук із метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, а саме документів та комп'ютерної техніки. приводом до внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань послужило те, що в ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Волинської обласної спілки споживчих товариств та районних спілок споживчих товариств у період з 2004 року по даний час, діючи за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання своїм службовим становищем із використанням підроблених офіційних документів незаконно заволоділи майном товариства, яке належить пайовикам-засновникам», - йдеться в документах.
Із приводу обшуків ситуацію уточнила прес-секретар прокуратури Волинської області Наталія Мурахевич.

«Зараз відбувається більше 10 обшуків, вони тривають. Супровід здійснює управління із захисту економіки департаменту Нацполіції у Волинській області. Слідство триває», - коментують в прокуратурі.

Зауважимо, що згадане правопорушення законом карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, нещодавно у Луцьку керівника підрозділу облспоживспілки затримали на хабарі у 675 тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
да Показати IP 1 Серпня 2017 15:27
Це один з перших рейдерів камсамольціа..до речі по звітах те пп горгута збиткове майже..при 70 гривнях за підмітання кв.м з власників мет.констр...а ще скільки обовязкових цікавих послуг до 3 міл.й тільки з завокзального в місяць легко..чото не цікаво робиться тільки до прокурорів доходить..ну будуть мати вже по 26 тис.офіційної то розглянуть.так луц. Та гойман казали..вони знають..можето вже женщина з завокзального з кофейного столика зве на мітінг..ацстаять дубро..
Зневірений волиняни Показати IP 1 Серпня 2017 16:52
... Гучно пишуть про обшуки, але - аби за якийсь час "щуку не вкинули у річку" (((
олег Показати IP 1 Серпня 2017 19:56
зверніть увагу на наглість того керівника , який напевне вже проконсультувався із своїм кришувальником з правоохоронних структу і завчасно знає що це мильна булька , хоча по тій гооп компаніі тюрма плаче давно , згадати іхнє правління коли вони по області за копійки розпродали маслозаводи , заводи гром.харчування (які в подальшому вирізані на металолом)та інші обєкти , накрутки на харчуванні дітей в чорнобильській зоні, якщо все перечисляти то не один том справи вийшоби, але проблема в тому що вони з усіма діляться а звідси питання- хтож іх судити буде!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus