USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати підозрюють Волинську облспоживспілку у підкупі судді

27 Березня 2019 17:34
Волинська облспоживспілка бореться в суді, опираючись на свій колосальний фінансовий ресурс.

Про це під час пленарного засідання 55-ї чергової сесії Луцької міської ради повідомив депутат від партії «УКРОП» Ігор Поліщук.

Так, про це йшлося у контексті оцінки роботи юридичного департаменту Луцької міської ради. Зокрема, депутат Павло Данильчук поцікавився у виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта, чи вважає посадовець задовільною роботу юридичного департаменту міської ради.

«На комісіях і на сесіях ми маємо низку питань. У той же час наші юристи програють в судах деякі спірні питання, або ж юридичний департамент не реагує на них вчасно, зокрема недостатньо захищає права територіальної громади Луцька у суді», - зауважив Данильчук.

На це Григорій Пустовіт відповів, що будь-якому керівнику, який запевняє, що повністю задоволений своєю роботою, потрібно казати «дякую» і «до побачення»:

«Звичайно, у нас теж є претензії до роботи юридичного департаменту міськради. Але, разом із тим, ми ведемо масу судових справ, проводимо величезну роботу. І, якщо ми програємо суди, зокрема облспоживспілці, то чудово розуміємо чому. Я знаю, що попередні рішення судів приймалися з помилками, які не дозволяють нам наразі виграти. Але я знаю, що рано чи пізно ми це зробимо. Збільшення юридичного департаменту – це виклик часу. Ми б хотіли вигравати всі справи, але щось виграємо, а щось програємо. Це життя», - відповів посадовець.
Натомість, депутат міської ради Ігор Поліщук зазначив, що особисто він, як юрист, позитивно оцінює роботу юридичного департаменту міської ради, однак є декілька моментів:

«Справа у тому, що коли міська рада бореться у суді, опираючись на закон та судову практику, то облспоживспілка бореться в суді опираючись на свій величезний колосальний фінансовий ресурс. Я хочу наголосити і привернути вашу увагу до цієї обставини. 14 жовтня 2012 року справу по облспоживспілці розглядала суддя Костюк. Минулого і цього року абсолютну більшість справ знову розглядала вона. І ви знаєте, які прийняті рішення. Ви думаєте, це випадковість при наявності системи електронного розподілу справ? Безумовно, ні. Тому, на жаль, сьогодні українське правосуддя є таким, яким воно є», - наголосив обранець громади.
Він зазначив, що свого часу господарський суд Волинської області прийняв рішення продовжити договір із облспоживспілкою по Центральному ринку на 10 років, при тому, що згідно із чинним законодавством, договір можна продовжити лише на той самий період, на який він був укладений перед цим.

«А перед цим його уклали на рік. Ми подали апеляцію у Рівненський господарський апеляційний і рівненська апеляція скасувала рішення господарського суду у Волинській області, продовживши договір на 1 рік. Це означає, що в серпні цього року ми матимемо знову припинений договір по Центральному ринку і облспоживспілці, і, відповідно, знову будемо воювати. На жаль, така ситуація є в наших судах, коли правий не той, хто має більше законних переваг і повноважень, а той, хто має більше ресурсу», - резюмував Ігор Поліщук.

Його підтримав і депутат Луцької міської ради Сергій Була:

«Враховуючи те, що було попередньо озвучено, є пропозиція від імені міської ради звернутись до дисциплінарної комісії судів з приводу роботи цієї судді. Ми чітко бачимо, що суддя ухвалює завідомо неправомірне рішення. Зрозуміло, що вона переслідує якийсь власний інтерес», - підсумував обранець громади.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що луцькі нотаріуси тричі порушили закон, реєструючи майно облспоживспілки.

Також на сайті йшлося про те, що відмовити облспоживспілці у поновленні договору оренди ділянки, на якій планують згодом облаштувати парковку, вирішили депутати міськради. Надалі діалог міської влади та підприємців відбуватиметься без посередників.

У діях Волинської облспоживспілки, на думку антимонопольників, є ознаки зловживання монопольним становищем на ринку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Підприємець Показати IP 27 Березня 2019 18:22
Для чого і для кого існує облспоживспілка, районні райспоживспілки? Ні виробництва, ні заготовок немає-одна оренда по усій області. Скарги від ринків усієї області-і ніякого позитивного результату. Набивають кармани собі, а місто з того немає нічого
горгут Показати IP 27 Березня 2019 18:26
ні ми чесно судимось
Анонім Показати IP 27 Березня 2019 22:28
Зять помагає???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus