USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через обстріл польського консульства СБУ перевіряє дзвінки лучан

24 Травня 2017 08:46
Через обстріл польського консульства СБУ отримала доступ до дзвінків та повідомлeнь лучан.

Ще 29 березня начальник управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк розповідав, що в слідства є певні зачіпки у цій справі.

В рамках досудового розслідування обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у місті Луцьку в ніч на 29 березня суд надав доступ правоохоронцям до інформації про усі дзвінки лучан здійснені в центральній частині міста та на виїздах між 23.00 годиною 28-го березня та 01.00 годиною 29 березня, інформує «Четверта влада».

Відповідні рішення ухвалив суддя Луцького міськрайонного суду Вадим Смітюх 26 квітня та 5 травня.

Як йдеться в ухвалах суду, із відповідним клопотанням про надання доступу до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, звернувся старший слідчий УСБУ у Волинській області та прокурор у справі.

Як пояснили правоохоронці, з метою встановлення причетних до вчинення кримінального правопорушення осіб на місці вчинення злочину та по шляхах можливих відходів злочинців проведено радіотехнічне обстеження, яке встановило місцезнаходження базових станцій операторів мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» та ПрАТ «МТС Україна».

«Враховуючи, те, що під час вчинення кримінального правопорушення злочинці могли користуватися мобільним зв`язком, необхідно отримати інформацію про телефонні з`єднання терміналів стільникового зв`язку за встановленими координатами місця вчинення кримінального правопорушення, оскільки вказана інформація матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення можливе шляхом перевірки інформації про з`єднання кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг в період часу із 23.00 години 28.03.2017 по 01.00 годину 29.03.2017 у зоні дії зазначених базових станцій операторів телекомунікацій», – пояснили правоохоронці.

Тож слідчий СБУ та прокурор попросили суд надати їм дозвіл на отримання від операторів мобільного зв`язку інформації про вхідні та вихідні дзвінки, у тому числі нульової тривалості; отримання SMS, MMS і інших видів повідомлень, які здійснювалися в зазначений період часу у зоні дії таких базових станцій мобільних операторів:

Волинська область. м. Луцьк, вул. Дубнівська, 22б;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Дубно;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Рівне;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ківерці;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Ковель;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. В.Волинськ;

Виїзд з м. Луцьк в напрямку м. Львів;

м. Луцьк, вул. Глушець (зупинка центрального ринку);

м. Луцьк, вул. Глушець (АЗС " БРСМ");

м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Бринського;

м. Луцьк, перехрестя вул. Глушець та Кременецька.

Вказану інформацію мобільні оператори ПрАТ «МТС Україна» та ПрАТ «Київстар» мають надати в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel, та зобов`язані зазначити: тип, дату, час, тривалість дзвінків, надіслані та отримані СМС і ММС-повідомлення, номери учасників з`єднань, ІМЕІ їх мобільних терміналів, азимути ретрансляційних антен з прив`язкою до базових станцій.



Наслідки обстрілу консульства у Луцьку. Скріншот із відео прес-центру СБУ

Нагадаємо, 29 березня близько 00 годин 08 хвилин невідома особа із перехрестя вулиць Глушець та Карпенка-Карого у Луцьку здійснила постріл по приміщенню Генерального Консульства Республіки Польща із гранатомета. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу. Жертв від вибуху немає, проте серйозних ушкоджень зазнала будівля: знищене вікно та пошкоджений дах.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні на декілька днів припинили роботу.

Правоохоронці кваліфікували подію як теракт, а через кілька днів повідомили, що замовником теракту у Луцьку та перекриття дороги на Львівщині є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивством.

Слідство у справі триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 24 Травня 2017 09:12
А чому про це треба повідомляти? Телефонні перемовини з приводу теракту могли бути і раніше, і пізніше.
Всезнайко до 123 Показати IP 24 Травня 2017 10:01
Бо більше нічого розумнішого не придумали і не вміють.
Вова Показати IP 24 Травня 2017 10:08
Ідіоти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus