USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

В ОБСЄ звинуватили Порошенка в порушеннях при веденні виборчої кампанії

1 Квітня 2019 21:54
В ОБСЄ вважають, що чинний глава президент Петро Порошенко порушив один із провідних документів організації, який регулює питання виборчої кампанії.

Про це повідомляється в попередній доповіді місії міжнародних спостерігачів на президентських виборах, передає ТАСС.

Йдеться про пункт 5.4 Копенгагенського документу ОБСЄ 1990 року, яким передбачено «чіткий поділ між державою і політичними партіями».

«Публічні виступи чинного президента стирали грань між його офіційною позицією і позицією в якості кандидата», – йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ також вважають, що Порошенко використовував метод фінансового стимулювання виборців шляхом підвищення зарплат, а також надання додаткових соціальних виплат і премій.

Крім того, як передає Інтерфакс-Україна, в ОБСЄ занепокоєні агітацією генпрокурора Луценка за Порошенка. Про це йдеться у доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентської асамблеї НАТО та Європарламенту.

«За словами співрозмовників БДІПЛ ОБСЕ та повідомленням ЗМІ, він (Луценко – ред.) з’явився на форумі з висунення нинішнього президента і зробив низку заяв, зокрема на своїй особистій сторінці у Facebook, які поставили під сумнів незалежність його відомства», – йдеться в попередній доповіді місії.

Також у місії зазначили, що засідання Ради регіонального розвитку, створеної Порошенком у 2015 році, були використані як платформи для кампанії нинішнього президента в різних областях України, і Порошенко здійснив велику кількість офіційних робочих візитів за час виборчої кампанії, часто використовуючи їх для її проведення.

Перший тур виборів президента України відбувся 31 березня. До другого туру, який запланований на 21 квітня, виходять Володимир Зеленський і Петро Порошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А мне пох Показати IP 1 Квітня 2019 22:44
Я весел и пьян!
Вах Показати IP 1 Квітня 2019 22:49
Вже одрікаються перші іуди?...
Тор Показати IP 2 Квітня 2019 08:33
А порошенко це мабуть той чия морда запухша від горілки висіла на білбордах????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus