USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обурені водії, шини і штовханина: перший день блокування «Ягодина». Відео

26 Листопада 2018 14:01
Близько тисячі волинян з’їхались під пункт пропуску «Ягодин» та заблокували рух авто через кордон. Вимоги – зниження тарифів на газ для населення, а також адекватна вартість розмитнення автомобілів на єврореєстрації. Водії та пасажири автобусів, які застрягли на кордоні, підтримують протестувальників, проте кажуть, що блокувати треба не їх, а Верховну Раду.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Транспортний колапс на Ягодині: кордон перекрили активісти. На митницю не пропускають автомобілі з українцями, які їдуть до Польщі. А також не випускають автівки, що в’їжджають в Україну. За станом на 25 листопада у Польщі утворилася шестикілометрова черга, яка простяглася аж до Хелма. З української сторони на дорозі стояли фури також у декілька кілометрів. До такої ситуації призвів новий закон про розмитнення.
Зараз перетнути кордон можуть лише автобуси з дітьми, швидка допомога, пожежники та поліція. На місці події багато автомобілів на євробляхах, а самі пікетувальники не відносять себе до жодної громадської організації чи політичної сили.

Вздовж дороги рядами стоять фури. Водії поділяють бажання мітингувальників відстояти свої права, але не розуміють, чому саме вони повинні стати заручниками такої ситуації. Вважають, акція протесту має відбуватися під стінами Верховної Ради.

Натомість сам кордон пустує, по той бік пункту пропуску утворилися багатокілометрові черги. На польській стороні для автомобілів організували стоянки, але автівки можуть перебувати там не більше десяти днів. Українці, які перетнули кордон, змушені були виїжджати з Ягодина полями: місцеві показували їм дорогу за винагороду.

Ближче до ночі біля вогнищ з’являються палатки, імпровізована кухня, де роздають гарячий чай. У машинах підвозять шини для вогнищ. На місці події дуже багато поліції, проте чим ближче до ночі, тим важче контролювати ситуацію у натовпі. З’являється дуже багато людей у нетверезому стані. Відбуваються штовханини. Активісти не пускають автобуси з заробітчанами та намагаються перешкодити журналістам поспілкуватися з пасажирами.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЯГОДИН» ЗАБЛОКОВАНИЙ, АКТИВІСТИ ПАЛЯТЬ ШИНИ. ВІДЕО

Нагадаємо, 25 листопада з 00:00 у дію вступили нові правила розмитнення авто на єврономерах. Згідно з ними, громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу або сплатити митні платежі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПАЛЕНІ ШИНИ ТА МУЗИКА: НА МП УСТИЛУГ — ПРОТЕСТИ ВЛАСНИКІВ «ЄВРОБЛЯХ»

Через це десятки українців не можуть повернутись з Польщі в Україну. Черга з автомобілів простягнулась аж до польського Хелму. З ранку на митних постах тривають акції протесту та перекриття руху — активісти розбивають намет, палять шини та виступають проти нових законів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася Показати IP 26 Листопада 2018 14:11
Це був останній протест. Вот введуть воєнний стан і всі підуть додому.
Анонім Показати IP 26 Листопада 2018 14:47
Ключове у цій статті - проводили полями за винагороду. Класний заробіток, скажу я вам.
лучанка Показати IP 26 Листопада 2018 15:08
"...місцеві показували їм дорогу за винагороду." - Українці показують себе у всій красі - одні дорогу перекривають, другі на тому ще й заробляють... Що за країна...
123 Показати IP 26 Листопада 2018 16:01
ДЕ працюють ці мітингувальники? Якщо можуть дозволити собі в робочий день мітингувати та купувати авто, значить непогані умови праці мають та й податки видно платять
Я в шоці до 123 Показати IP 26 Листопада 2018 16:48
Дурню, на відміну від тебе роблять що можуть. Безхребетний не зможеш покинути цицьку і залишити дітей і піти в мороз і голод відстоювати свої права.
123 до Я в шоці Показати IP 26 Листопада 2018 17:13
У мене немає часу там стояти. Я працюю та заробив на авто, яке розмитнив по Закону. А придурюватися та хотіти халяву-це якраз діло безхребетних

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus