USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Очільник «Нафтогазу» пропонує знизити температуру в приміщеннях

2 Березня 2018 09:28
Зниження тиску на вході в українську газотранспортну систему призвело до того, що наразі ГТС працює на максимальних рівнях навантаження.

Про таке в ефірі "5 каналу" сказав голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Газу достатньо, в нас велика підземка. Проблема в тому, що через падіння тиску на вході системи нам дуже важко підтримувати і транзит, і внутрішнє споживання. Система працює на максимальних рівнях навантаження", – сказав він.

Керівник "Нафтогазу" пропонує українцям знизити температуру у приміщеннях на один-два градуси для того, щоб уникнути кризової ситуації в енергетиці і не дати президенту Росії Володимиру Путіну можливості реалізувати свій план "газового шантажу".

"Про що ми б пропонували подумати споживачам – це їхня добра воля, але знову-таки – щоб не дати Путіну знову реалізувати свій план "газового шантажу", є дуже простий захід: на один градус зменшити температуру вдень і на два – вночі, а підприємствам упродовж двох вихідних днів не обігрівати приміщень", – зазначив Коболєв.

Він зауважив, що такі заходи особливо не вплинуть на комфорт або продуктивний процес, але дадуть змогу скоротити добове споживання на 8-10 %.

"Цього вистачить, аби повернути режим роботи системи в комфортний і спокійний. Зараз цей режим коштує нам не тільки навантаження працівників, а й додаткових втрат газу, які також будуть передані "Газпрому" для оплати. Але з точки зору уникнення кризової ситуації і з точки зору нас як споживачів, які вміють себе контролювати, це був би дуже корисний захід для всієї країни", – наголосив голова "Нафтогазу".

Нагадаємо, Стокгольмський арбітражний суд 28 лютого задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту і зобов'язав виплатити 4,63 млрд доларів. У відповідь Росія знизила майже на 20% тиск у газовій трубі, якою територією України постачає блакитне паливо до Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Активіст Показати IP 2 Березня 2018 09:53
Знов Путін винний. А може цим д.лам зарплату знизити до мінімальної, тоді їхні запливші салом мозги працювати почнуть.
Українець Показати IP 2 Березня 2018 10:25
А може знизити температуру тіла цього умніка на два градуси? З 36 десь до 34. ;)
волиняка з володимир Показати IP 2 Березня 2018 10:25
Краще хай собі пан Коболев зарплату знизить до мінімального рівня.А то знову відіграються на наших кишенях. Дурбо?оби а не урядовці. Гнати таких економістів -міністрів геть !!!!
Лучанка Показати IP 2 Березня 2018 10:30
Ну в такому випадку потрібно і тарифи знижувати!
777 Показати IP 2 Березня 2018 11:21
Я видел многих идиотов и видел разных чудаков но столько сколько в украине нигде не видел дураков!
й"болєву Показати IP 2 Березня 2018 22:23
ти собі зряплату знизь в 1000 раз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus