USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«У нас відсутні повноваження», – очільник наркополіції про амфетамін у Луцьку

8 Квітня 2016 14:18
Через відсутність змін в законодавстві нещодавно реформована структура, яка бореться з наркозлочинністю, не має можливості повноцінно працювати. Разом з тим, у відомстві переконують, що співпрацюють з іншими відділами, щоб розкривати злочини. Це стосується і популярного нині продажу наркотиків через інтернет.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів керівник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива.

Нещодавно видання інформувало про те, що до Луцька із міст-мільйонників дісталась схема продажу наркотиків через інтернет. Журналісти Волинських Новин зробили контрольну закупку, аби перевірити схему та звернути увагу правоохоронців на цю проблему. Натомість, як виявилось, ділків та учасників схеми збуту частково «прикриває» анонімність мережі та всіх операцій.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХТО ПРОДАЄ ЛУЧАНАМ НАРКОТИКИ: ЖУРНАЛІСТИ ЗРОБИЛИ «КОНТРОЛЬНУ ЗАКУПКУ»

Проте, як пояснив Ілля Кива, департамент протидії наркозлочинності знає про схожі операції. Ба, більше – вже є перші результати роботи у цьому напрямку. З його слів, спільно з новоствореною кіберполіцією департамент виявив два канали збуту наркотиків, які організували через інтернет. Два кримінальних провадження вже скерували до суду.



Підполковник Кива переконує, що працювати у напрямку розкриття схем продажу через мережу цілком реально. Але, разом з тим, стверджує, що законодавча влада повинна дати можливість знешкоджувати такий вид злочинності. Адже, з його слів, немає законів, які дозволяли б це робити - повноваження новоствореного департаменту ніким не визначені.

«Це не обмеження (діяльності, - ВН), а відсутність повноважень. Це і є основною причиною того, що цей вид злочинності (продаж наркотиків через інтернет, - ВН) так стрімко розвивається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
12345 Показати IP 8 Квітня 2016 14:50
Бо кришуюють самі мєнти цей бізнес.
Анонім до 12345 Показати IP 8 Квітня 2016 15:18
Дивлячись на Киву - не думаю. Якби хоча б 30% було мєнтів таких, як він, то не треба були б ніякі реформи.
Патріот до 12345 Показати IP 8 Квітня 2016 17:16
Підскажи хоча б одного тільки з конкретними прикладами а не "бла бла....."
Патріот до 12345 Показати IP 10 Квітня 2016 11:49
То ти оказується самий настоящий балабол чи пі*дабол!? То ж підскажи хочаб одного хто кришує з конкретними прикладами. А то я завтра скажу що ти мін**чик бо люди так кажуть і що це буде правда?....
Юрист Показати IP 8 Квітня 2016 16:19
Це полковник міліції? А що за плакат за ним з його з обличчям, дожилась міліція.
адекват Показати IP 8 Квітня 2016 16:54
та скільки вже можна всяким безтолковим диванним "активістам" пиз...ти про те що мєнти щось десь кришують, особливо наркотики!!! позбавтеся цих дурних стереотипів...якщо вам дійсно це не байдуже, прийдіть до опєров і поспілкуйтесь!!!
Хм Показати IP 9 Квітня 2016 11:29
Так за що йому бабло платять? Хай валить на пенсію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus