USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очільник НБУ Смолій набрехав у декларації на 18 мільйонів гривень

14 Листопада 2019 17:11
У НАЗК перевірили декларацію голови Нацбанку Якова Смолія та виявили там розбіжності на суму у понад 18 мільйонів гривень. Відповідна інформація була оприлюднена на сайті агенства, пише СтопКор.

Яків Смолій – людина небідна. На його рахунках – мільйони доларів, корпоративні права – на мільйони гривень. Багато банків, фірм і компанії є орендарями об’єктів нерухомості, які повністю або в частці належать банкірові.

Він не відмовляється від шикарних вишукувань – швейцарських годинників. У його автопарку – три авта, є гідродроцікл. Перше, про що заявив новий керівник НБУ, – що курс регулятора мінятися не буде.

За підсумками перевірки декларацій голови Нацбанку України Якова Смолія за 2015-й, 2016-й і 2017 роки було встановлено, що він указав недостовірні відомості щодо вартості та дати набуття у власність частки трьох нежитлових приміщень, доходу, нарахованого йому і дружині у вигляді відсотків, не вказав відомостей про наявність у дружини корпоративних прав та іншу інформацію.

Окрім того, за даними НАЗК, Смолій не вказав у деклараціях інформації про низку земельних ділянок, які належать йому на праві власності, і кошти, розміщені ним і дружиною на банківських рахунках.

«Загальна сума недостовірних відомостей у деклараціях за 2015-й, 2016-й та 2017 роки становить понад 8,5 млн грн, 6,6 млн грн та понад 3,2 млн грн відповідно», – додали в НАЗК.

Про виявлені порушення агентство повідомило Національне антикорупційне бюро та Нацполіцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 14 Листопада 2019 17:43
Та в них стільки грошей,що і порахувати правильно не можуть.6-8 мільйонів туди-сюди це мізер для таких.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus