USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Очільників шкіл і садочків Луцька погоджуватимуть на сесіях

25 Лютого 2016 15:07
Контракти з директорами шкіл та завідувачами дитсадків потрібно підписувати за погодженням органу місцевого самоврядування. Саме так вимагає Закон України «Про освіту». Натомість в місті очільників комунальних навчальних закладів міста призначають лише рішенням управління освіти, без погодження депутатів.

Про це стало відомо під час першого пленарного засідання 4 сесії Луцької міської ради, 24 лютого.

Так, депутат міськради, член фракції «УКРОП» Тетяна Янчук у своєму депутатському запиті звернула увагу на те, що в Луцьку вже багато років відпрацьована «вертикальна» схема призначення керівників: Луцький міський голова призначає начальника управління освіти, начальник управління освіти призначає директорів шкіл та завідувачів дитсадків, а ті, своєю чергою, призначають собі заступників і набирають вихователів та педагогів за погодження управління освіти.

Натомість в Законі України «Про освіту» вказаний інший порядок призначення. Зокрема, у п. 4 ст. 20 Закону йдеться про те, що керівники комунальних навчальних закладів «що є комунальною власністю, призначаються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері освіти, відповідними обласними, міськими, районними органами управління освітою за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування».

Тобто, кандидатури керівників навчальних закладів, які є комунальною власністю (школи і садочки) мають бути погоджені на сесії Луцької міської ради. Однак, це в Луцьку не відбувається. Тетяна Янчук зазначила: така система створює передумови для здійснення адміністративного тиску на керівників закладів та творчого пошуку педагогів, вираження їх громадянської позиції.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬКИХ ВИХОВАТЕЛІВ ЗАЛЯКУЮТЬ І ЗМУШУЮТЬ ГОЛОСУВАТИ «ПРАВИЛЬНО»

Відтак, депутат попросила очільника міського управління освіти Олега Гребенюка пояснити, чому діючі керівники шкіл та садочків не проходили процедури затвердження на сесії. А також вона просить усі наступні кадрові зміни та продовження договорів і контактів виносити на розгляд сесії.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Підтримую! Показати IP 25 Лютого 2016 15:12
Супер! Дякуємо депутатам. Накінець свавілля Романюка і Гребенюка в призначенні директорів шкіл і садочків припиниться.
Анонім до Підтримую! Показати IP 26 Лютого 2016 06:51
Зняти хабарника, директора 21 гімназії
NJ Показати IP 25 Лютого 2016 15:23
Прояви тоталітаризму.
Марія Показати IP 25 Лютого 2016 15:40
Маю сумний досвід, коли спроба захистити мої елементарні вчительські трудові права закінчилася прямими погрозами з боку Гребенюка О. (ще й моєму директору, бо працюю в школі). Оце те, що ви називаєте "здійснення адміністративного тиску на керівників закладів та творчого пошуку педагогів, вираження їх громадянської позиції"
Днз Показати IP 25 Лютого 2016 15:50
Де кого і зараз не завадило б переглянути на сесії
Вк Показати IP 25 Лютого 2016 16:44
А до якого року контракт в Гребенюка?
саня Показати IP 25 Лютого 2016 19:25
гнати сліпака в шию, а таких професіоналів, як Романюк і Гринчук звільнити і перевірити фінансову діяльність цих романюкових сра*олизів. не забути й Кицю, лагідного заступника комуняки!
ММММ Показати IP 25 Лютого 2016 21:40
Їх давно гнати потрібно цього Романюка і Гребенюка...Скільки коштів з державного бюджету винні за незаконні звільнення своїх підлеглих....Призначають у школи по знайомствах, не дотримуються процедур призначенння....А з харчуванням, що твориться це взагалі - ДУРДОМ!!!
ВНЗ Показати IP 26 Лютого 2016 09:59
В Законі України «Про освіту» вказаний порядок призначення керівників комунальних навчальних закладів. Зокрема, у п. 4 ст. 20 « ... призначаються органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері освіти, відповідними обласними, міськими, районними органами управління освітою за попереднім погодженням з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування» А в обласній раді нещодавно прийнято зміни до Положення про призначення керівників з порушеннями? Чому?
куку Показати IP 26 Лютого 2016 12:55
Потрібно всіх директорів комунальних закладів(шкіл,садочків )позвільняти.
Лучанка Показати IP 26 Лютого 2016 16:32
Позвільняти то можна, а чи прийдуть кращі? ДУЖЕ великі сумніви!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus