USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Очільники Волині «вилили душу» очільникам територіальних громад

21 Березня 2009 13:13
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк та голова облдержадміністрації Микола Романюк 20 березня поділилися своїм баченням нинішньої ситуації на Волині під час розширеної наради з головами районних, міських, селищних та сільських ради щодо вжиття заходів з мінімізації наслідків світової фінансової кризи на господарський комплекс області, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На початку наради Анатолій Грицюк привітав новообраних Горохівського міського голову, Головненського селищного голову та сільських голів. У своєму виступі пан Грицюк тезисно розповів про проблеми у житті Волинської області та шляхи їх вирішення. На думку керівника облради, зараз необхідна в першу чергу висока «трудова і виконавська дисципліна». Наголосив Анатолій Грицюк і на тому, що слід виводити зарплати з тіні, оскільки багато волинян і досі отримує свій заробіток «у конвертах». Пан Грицюк розповів і про необхідність впровадження енергозберігаючих технологій, про проблеми у галузі будівництва, земельних відносин і щодо стану агропромислового комплексу області та інше.
 
Голова ОДА Микола Романюк погодився з тезами Анатолія Грицюка і розповів про своє бачення становища Волині. За словами пана Романюка, протягом останніх місяців значно впали надходження з податки на доходи фізичних осіб. Неритмічне надходження з держбюджету дотації вирівнювання змушує багато місцевих бюджетів брати кредити у держказначействі. Тому пан Романюк вважає, що слід зосередитись на питанні надходжень до бюджетів всіх рівнів.
 
Як один з механізмів, що сприятиме цьому Микола Романюк теж бачить «детінізацію» економіки. Пан Романюк зупинився і на інших проблемах, які зараз актуальні для волинян. Губернатор запропонував внести до проекту Резолюції наради декілька пропозицій. Очільник виконавчої гілки влади області вважає, що до Верховної Ради депутатів повинні обирати за відкритими партійними списками, а до місцевих органів влади – на мажоритарній основі. Це, на думку Миколи Романюка, зробить обранців відповідальнішими. Крім того, пан Романюк наголосив і на тому, що необхідно йти до зменшення кількості дотаційних бюджетів у області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Березня 2009 10:51
Пане Грицю, або поийте сорочку на замовлення, оскільки стандартні сорочки не підходять до Вашої фігури, або носіть кратку, якою Ви підв'язуйте комір сорочки , як баба спідницю,бо всерівно видно, що комір не сходиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus