USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Одного хлопчика ніхто не зустрічав, то я був для нього за батька на хвилинку», - Лірник на зустрічі полонених

29 Грудня 2017 11:29
Колишніх полонених, звільнених у рамках великого обміну 27 грудня, зустріли в аеропорту Києва. Неймовірною була зустріч уБорисполі глибоко вночі. Не всіх зустрічали найближчі люди - були хлопці, яких ніхто не зустрів, рідні яких ще доїжджають. Однак зустріч була теплою, сповненою обіймів і сліз для всіх, адже зустрічала хлопців уся Україна.

Не зміг всидіти вдома і разом з родиною помчав до Борисполя і казкар-лірник, учасник київського гурту «Вій», актор Сашко Лірник.

Зустріч в аеропорту він описав у рубриці «Думки вголос» на сайті «Главком».

Публікуємо його текст без змін.

Одного хлопчика ніхто не зустрічав, то я був для нього за батька на хвилинку…

«Не міг всидіти вдома і із всією родиною помчали в Бориспіль зустрічати наших звільнених полонених - заручників.

Ну хто я цьому виснаженому худому хлопчині із зламаною рукою? Стоїть одне, ошаліле від цього всього, ще сьогодні вранці було в катівському підвалі лугандону....

Ніхто не зустрічає, бо всі родичі лишилися там, на окупованій території...

Вибачте старому дядьку Лірнику, не стримався, заплакав, кинувся обнімати, в цю мить, свою дитину, гладити по стриженій голівці. І у нього має бути в цю мить тато поруч...

Оце найголовніше що було у цьому, такому довгому, звільненні.

Україна - рідна мати для своїх дітей. Для всіх. Незалежно від того який ср*ний олігарх на своїх телеканалах саркастично коментує це звільнення, незалежно який уряд і який президент керує в цей час.

Рідна мати у нас одна - Україна.

Яка дітей не кидає, не торгує ними і любить кожного синочка чи донечку. Саме це і тримає нас вкупі. Саме це дає сили нам захищатися, воювати і волонтерити.

І звільненим полоненим, мати дає не фільтраційні табори, каторгу і підвальну баланду, а цьомає забитий пальчик, насипає миску бощу з мняском, квасолькою і сметанкою, кладе їм під подушечку пиріжка з вишнями, цукрового півника на паличці, обнімає їх і любить. Всіх, без виключення.

Навіть тих, кого ніхто не зустрічав в аеропорту Борисполя. І для них були радість, обійми і сльози.

Бо це наші дітки. І ми їх нікому не віддамо і ніколи не покинемо», - написа Сашко Лірник.

Нагадаємо, 27 грудня 73 українських бійці звільнили у рамках великого обміну полоненими. Серед них і волиняни – Артем Віндюк з Ковеля, та Володимир Гізун із села Любохини Старовижівского району.

ВІДЕО зі зверненням Артема Віндюка до волинян

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, звільнених з полону волинян сьогодні, 29 грудня, зустрінуть на Волині.

Зустріч відбудеться о 17:00 на Цуманському кільці; о 17:30 біля - знаку «Луцьк» (Рівненське кільце); о 18:20 – на Театральному майдані Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Показати IP 30 Грудня 2017 11:10
Така гарна стаття. Не можна, читати іі без сліз. Який світ. А які є справжні ЛЮДИ в ньому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus