USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

СБУ створила центр звільнення полонених та розшуку бійців АТО

5 Вересня 2014 08:33
За дорученням президента України на майданчику Служби безпеки України створений Міжвідомчий центр допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти.

Про це вирішили на установчому засіданні Центру під головуванням очільника СБУ Валентина Наливайченка, - повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

Керівником-координатором Центру визначилио заступника голови СБУ генерал-лейтенанта Віталія Яловенка.

Під час наради, у якій взяли участь представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Національної гвардії, Держприкордонслужби України, йшлося про гостро очікуване суспільством

оприлюднення єдиного списку всіх українських військовослужбовців, які постраждали або загинули за Україну, беручи участь в АТО.

«Це питання сьогодні на вустах рідних та близьких учасників антитерористичної операції, волонтерів, громадських активістів, незалежних журналістів, громади. Тим часом розпорошеність таких відомостей між відомствами цинічно використовує російська пропаганда, поширюючи сфальсифіковані дані», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини, у Ковелі створили центр допомоги військовим 51 бригади, який займатиметься пошуком зниклих безвісти, звільненням полонених, допомогою пораненим бійцям цієї бригади.

До call – центрів правоохоронних органів щодня надходять сотні звернень громадян, які хочуть знати правдиву інформацію.

«Люди мають знати, куди можна звернутися і отримати інформацію про знайомих або родичів. Пам’ятати ім’я кожного патріота, хто віддав життя, здоров’я у боротьбі за незалежність, суверенітет, територіальну цілісність України – наш з вами обов’язок. Рішення президента потребує підтримки на законодавчому рівні», - наголосив Наливайченко.

З його слів, саме із закликом підтримати цю ініціативу він звернувся сьогодні до народних депутатів під час засідання Верховної Ради України.

Голова СБУ заявив - ця робота є своєрідною гуманітарною місією та має бути максимально відкритою для людей. До роботи державного органу зі створення реєстру будуть долучені вітчизняні та міжнародні громадські організації, волонтерські рухи, які уже сьогодні опікуються долями військовослужбовців та їх родин.

За дорученням президента України СБУ надає Міжвідомчому центру допомоги громадянам у питаннях звільнення полонених, заручників та віднайдення зниклих безвісти майданчик для роботи за адресою: Київ, вулиця Ірининська, 4.

Перший особистий прийом буде проведено головою СБУ Наливайченком та координатором Центру Яловенком уже цієї суботи, 6 вересня, з 11:00.

Крім того, для звернень громадян цілодобово працює «гаряча лінія»

call-центру 0800-501-482, 044-235-63-67 та електронна скринька [email protected].
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
DJYJ Показати IP 5 Вересня 2014 08:44
ура, не пройшло і півроку як вони здогадались, шо пора шось робити
Зая Показати IP 5 Вересня 2014 09:23
Краще піздно, чим ніколи..))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus