USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Одразу двоє міністрів відмовилися від обраних для них держсекретарів

6 Грудня 2016 08:42
Міністр охорони здоров'я України Уляна Супрун і глава Мінфраструктури Володимир Омелян виступили проти призначення запропонованих їм кандидатур на посади державних секретарів, - передає ТСН.

Під час брифінгу очільниця МОЗу наголосила, що кандидати не повністю відповідають вимогам.

"Ми зібрали команду молодих професійних людей, які працюють на поліпшення системи. Ми хотіли б, щоб разом з нами працював держсекретар, який підтримує ці зміни, який буде професійно працювати в нашому міністерстві, коли ми будемо, і продовжить цю роботу, коли нас уже не буде. Але кандидати, які зараз подаються, не до кінця відповідають цим вимогам", - повідомила Супрун.

Вона наголосила, що влада має змінити систему конкурсного відбору держсекретарів. Підтримав Супрун глава Міністерства інфраструктури.

"Ми маємо факт спроби реваншу, що ось тут буде гарна стіночка, назвемо їх реформаторами. А тут будуть державні секретарі, які будуть займатися, як вони називають "бізнесом". Ми хотіли попередити громадськість, що ми не будемо ширмою і ніхто бізнесом за нашими спинами займатися не буде", – заявив Омелян під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Омелян також поставив ультиматум і наголосив, що не працюватиме із держсекретарем, якого йому обрали.

"Я не чіпляюся за жодні посади і працюю для країни тільки тоді, коли можу бути ефективним. Тому хтось із нас працювати в цьому міністерстві не буде", - пояснив міністр.

Нагадаємо, посада державного секретаря з'явилася в Україні в рамках реформи державної служби. Держсекретарі працюватимуть у кожному міністерстві. Вони мають керувати апаратом міністерства та розробляти механізми реалізації ініціатив міністра.

Конкурс на посади держсекретарів у восьми міністерствах був оголошений Кабміном 11 жовтня 2016 року.

Конкурсна комісія з питань вищого корпусу державної служби вже обрала держсекретарів для Міністерства інфраструктури (Андрія Галущака), МЕРТ (Олексія Перевезенцева), Мінкульту (Ростислава Карандєєва), Міністерства інформаційної політики (Артема Біденка), МВС (Олексія Тахтая), Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Максима Немчинова).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сераховичі Показати IP 6 Грудня 2016 09:26
Таке враження що в кабміні епідемія чи пошесть напала -всі можновладці хочуть мати на посадах ручних хв*йд які відповідають конкретним вимогам " бізнесу"
О! Показати IP 6 Грудня 2016 09:37
В краіні безробіття .отож потрібно "пристроіти" своіх в теплі кабінети і багатих"папіків" не мало в Украіні!
шатун Показати IP 6 Грудня 2016 09:41
штати кабінетів потрібно збільшувати в розмірі згортання .ой ні "росту" економіки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus