USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Супрун виступила проти призначеного держсекретаря МОЗ

8 Грудня 2016 10:49
Особа, яку обрали на Держсекретаря МОЗ не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах.

Про це заявила виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

«Ми категорично не погоджуємось з результатами конкурсу і бачимо системні прорахунки у процедурі його проведення, яка є не досконалою та потребує ретельного доопрацювання», - зазначила Супрун.

Вона повідомила, що за даними Моніторингової місії ДоброЧесно, особа, яку сьогодні обрали на Держсекретаря МОЗ не може займати цю посаду через конфлікт інтересів, а її ім'я фігурує у корупційних схемах.

«Ми не можемо працювати в одній команді з людьми, які скомпрометовані або корумповані. Ми безкомпромісні, оскільки мова йде про Держсекретаря МОЗ», - вказала Супрун.

Також тимчасова глава відомства нагадала, що державний секретар володіє великими повноваженнями. Зокрема, ця людина має право впливати на всі кадрові призначення не тільки в Міністерстві охорони здоров'я, а й у всіх державних установах. Крім цього в коло його повноважень входить і можливість контролювати державні закупівлі лікарських препаратів.
Як повідомлялося, конкурсна комісія з питань вищого корпусу держслужби державним секретарем Міністерства охорони здоров'я обрала Наталю Шолойко.

На даний момент Шолойко є заступником директора по реєстрації фармаконагляду державного підприємства "Державний експертний центр".

Як відомо, 5 грудня виконувач обов’язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і міністр інфраструктури Володимир Омелян відмовилися працювати з держсекретарями, щоб не бути "ширмою" для бізнесу у відомствах. Вони вимагають вдосконалити конкурс на посаду держсекретаря міністерств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus