USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Один до одного лежать бійці без кінцівок»: військовий з «Азовсталі» повідомив про близько 600 поранених

14 Травня 2022 17:27
На сьогодні на заводі «Азовсталь» у Маріуполі залишаються близько 600 поранених в умовах антисанітарії, без води, їжі та медикаментів. Ситуація у спортзалі, де лежать поранені, гнітюча.

Дуже багато людей помирають через те, що їм неможливо надати медичну допомогу. Про це розповів представник поліції Донецької області з позивним Поліція, який перебуває на «Азовсталі», у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, передає ТСН.

«Стосовно поранених – дуже погана ситуація, їх – близько 600 людей. Умови просто жахливі, всі, напевно, бачили фото у соцмережах. Чесно кажучи, не можна передати ту гнітючу обстановку, яка в шпиталі...» – розповів правоохоронець.

«Грубо кажучи – величезний спортзал, кілька десятків ліжок двоярусних, решта – на підлозі. Один до одного лежать бійці без кінцівок – у кого руки, у кого ноги, у кого просто поранення. Повна антисанітарія: мухи, запах», – додав він.

Поліцейський нагадав, що під час попередніх бомбардувань було зруйновано операційну. Тож тепер операційний стіл розташований там, де лежать поранені. Медикаменти закінчилися і дуже багато людей помирають через те, що їм неможливо надати медичну допомогу.

Не залишилося практично й води та їжі. Правоохоронець разом з іншими захисниками збирають технічну воду та паливо по заводу і приносять їх до госпіталю.

Нагадаємо, 14 травня віцепрем'єрміністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що держава веде перемовини щодо евакуації 60 осіб із «Азовсталі». Це важкопоранені та медики.

Ці переговори дуже складні й до них залучають впливових посередників, повідомляв президент Володимир Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Алінка Показати IP 14 Травня 2022 17:47
8років людей катували та вбивали і думали так буде вічно.
суддя Показати IP 14 Травня 2022 20:33
скоти кацапські горіти вам в пеклі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus