USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Одинадцятикласник з Волині створив робота-шпигуна

1 Квітня 2014 11:01
Учень 11 -го класу Торчинської школи Луцького району Юрій Литвин став переможцем національного етапу міжнародного конкурсу International Science and Engineering Fair. Про це повідомляє освітній портал "ПедПреса" з посиланням на «Факти».

Юний винахідник створив робота, здатного самостійно пересуватися в закритому приміщенні без радіоуправління або заданих маршрутів.

Науковому журі конкурсу представили 217 проектів у п’яти категоріях знань: «Фізика і астрономія», «Математика», «Інженерія», «Комп’ютерні науки», «Енергетика». Члени журі – провідні вчені та освітяни з наукових і науково-освітніх установ України – не тільки оцінювали науковий рівень проектів, а й звертали увагу на вміння конкурсантів відповідати на питання, відстоювати свою думку, логічне мислення, володіння англійською мовою, самостійність і завершеність проектів.

Згідно з підсумками всіх етапів конкурсу, волинський одинадцятикласник Юрій Литвин переміг у категорії «інженерія».

Робот, створений Юрієм, пересувається без радіоуправління або заданих маршрутів. Основне завдання робота – контроль стану приміщення і передача відео зі встановленої камери на управляючий комп’ютер.

- Сконструюваного мною робота можна використовувати для обстеження приміщень, де існує ризик шкідливого впливу на людину, а також для стеження або охорони, – пояснює Юрій Литвин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
1212 Показати IP 1 Квітня 2014 11:09
А за пивом эта аццкая машина может сбегать? Если да, беру.
11 до 1212 Показати IP 1 Квітня 2014 11:16
а знаєш чому восьмикласник додумався до такої машини а ти ніколи не зможеш?
1212 до 11 Показати IP 1 Квітня 2014 11:41
Не знаю. А почему?
1 Квітня, ЛОХИ Показати IP 1 Квітня 2014 11:25
Вундеркінд сконструював безпілотний літальний апарат, який керується WI-FI. Надихнув хлопця зробити такий літальний пристрій тато, який усе життя працює в лісовому господарстві. Щоб спостерігати влітку за лісом та патрулювати його, використовують авіацію, яка доволі дорого обходиться. Тому Юрій Литвин із Торчина вирішив сконструювати безпілотний літальний апарат, який живиться електроенергією. Головне завдання трикоптера – спостереження та патрулювання лісу. «Зараз робота над трикоптером триває, – наголошує юний талант. – Працювати над програмним забезпеченням для побудови топографічних карт на основі фотознімків із камери. Ця побудова карт виконується на основі програмного забезпечення, написаного під операційну систему «ROS» на ядрі «Linux», над якою, власне, працювали студенти та викладачі Гарвардського університету. Тому на базі GPS-трекера і готового програмного продукту я сконструював трикоптер, який можна запускати в повітря за заданим маршрутом на GPS карті або в режимі ручного керування отримувати готову топографічну карту». Одинадцятикласник Торчинської ЗОШ Юрій Литвин цьогоріч став переможцем ІV Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України», обласного турніру фізиків та Всеукраїнського конкурсу «Intel-Техно Україна». Як розповів юнак, він уже визначився з майбутньою професією, хоче й надалі опановувати технічні спеціальності та точні науки. Акцент робить і на програмуванні. Хлопець прагне реалізуватися в царині ІТ-технологій. Юра є активним учасником предметних олімпіад, навчається у секціях волинського відділення Малої Академії Наук України, в гуртках Центру науково-технічної учнівської творчості. І вже має чимало досягнень. Лілія БОНДАР 17.03.2014 13:06
Квітка Показати IP 1 Квітня 2014 11:32
Молодці Литвини! Щиро вітаю!
До теми Показати IP 1 Квітня 2014 13:35
Хвалять нас, мамо, люди! Ви мене, а я вас...
Правда Показати IP 1 Квітня 2014 14:42
Негативні коментарі тут зайві. Побільше б таких дітей як Юра. Хлопець з головою та золотими руками.
Анонім Показати IP 23 Квітня 2014 12:12
ркнр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus