USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Одинокі та непрацездатні волиняни причаститися Святих Христових Тайн

6 Серпня 2009 09:43
Днями у територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, що у селі Білосток Луцького району, настоятель місцевого храму на честь святого архангела Михаїла священик Миколай Левковець здійснив таїнство Сповіді. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, здебільшого хворі та немічні, вони не можуть самотужки відвідувати храм, тому священик сам поспішає до своїх прихожан.
 
Вони є дорогими і завжди очікуваними гостями в домі престарілих. Бо найбільшим бажанням стареньких людей у їхньому нинішньому становищі – бути почутими.
 
Під час богослужіннь, літні люди мають можливість посповідатись та причаститись Святих Христових Тайн.
Довідково:
 
Два роки тому Президент України Віктор Ющенко відкрив у селі Білосток Луцького району стаціонарне відділення постійного проживання і лікарську амбулаторію територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
 
З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта духовно опікується цим закладом настоятель місцевого храму на честь святого архангела Михаїла священик Миколай Левковець.
 
Існуючий заклад в селищі Торчин не задовольняв тих  потреб, які є в районі щодо влаштування  пенсіонерів, одиноких непрацездатних громадян  інвалідів, які потребують сторонньої допомоги. Тому виникла  необхідність  розширення стаціонарного відділення.
 
Згідно з рішенням Луцької районної ради, під ці потреби переобладнали дитячий садок у селі Білосток, що не використовувавсяі з 1994 року. На сьогоднішній день завершено усі будівельні роботи, укомплектовано необхідним обладнанням кімнати для проживання, медичні кабінети, приміщення їдальні, кухні, пральні.
 
Це відділення може  розмістити 60 одиноких непрацездатних громадян району і області, які втратили  родинні зв’язки і не мають змоги себе обслуговувати.
 
Стаціонарне відділення постійного проживання та лікарську амбулаторію територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян обслуговуватиме 21 працівник лікарського, середнього медичного персоналу та технічної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus