USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Офіційно: рух громадського транспорту в Луцьку припиняють від 19 березня

18 Березня 2020 10:57
Через складну епідеміологічну ситуацію і всеукраїнський карантин та з метою протидії поширення коронавірусу з 19 березня 2020 року в Луцьку тимчасово повністю зупиняють рух громадського транспорту.

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Луцької міської ради 18 березня.

Народний депутат від Луцька Ігор Палиця на своїй сторінці у фейсбуці повідомив, що доїзд на роботу працівників критичної інфраструктури та медиків буде організований міською радою.

«З завтрашнього дня в місті Луцьку повністю припиняється рух пасажирського транспорту, включно з маршрутними таксі та тролейбусами. Буде організована доставка до робочих місць з домівок працівників критичної інфраструктури та медиків.

Керівники підприємств, які будуть продовжувати працювати, повинні самостійно забезпечити транспортну логістику своїх працівників і безпечні умови праці, засоби особистого захисту, контролю за самопочуттям і постійною дезінфекцією приміщень!

У місцях загального користування та житлових під’їздах буде розпочата щоденна дезінфекція. Вирішується питання створення постійно діючого кол-центру для забезпечення всім необхідним людей похилого віку та неповносправних, які не зможуть самостійно дістатися до лікарні, продуктових магазинів та аптек.

Напевно, спочатку будуть деякі збої і незадоволені, але все буде врегульовано. Не можна недооцінювати рівень небезпеки. Тільки разом і з повним розумінням ризику і відповідальності ми маємо надію на майбутнє!» – повідомив Ігор Палиця.
Як зазначав радник міського голови Ігор Поліщук, громадський транспорт, незважаючи на заходи з дезінфекції є одним із найбільших осередків розповсюдження коронавірусу.

«Краще потерпіти незручності, тимчасово призупинити роботу й змінити її формат, аніж сотнями ховати лучан на кладовищах. Довезення лікарів, медсестер, іншого персоналу на місце роботи буде забезпечуватися за рахунок місцевих бюджетів, а організовувати цю роботу буде управління транспорту міської ради», – написав він у фейсбуці.

Також він повідомив, що при міській раді буде створено волонтерський центр для підтримки й допомоги людям з інвалідністю (особливо з ураженням опорно-рухового апарату та інших видів інвалідності, що не дає можливості вийти з помешкання й вирішити базові побутові проблеми), одиноким пенсіонерам та всім, хто гостро потребує допомоги.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що керівниками служб таксі Луцька наголосили про недопущення спекуляцій з тарифами та вартістю проїзду. Своєю чергою представники служб пообіцяли, що автомобілі будуть оброблені, а водії матимуть дезінфікуючі засоби та маски.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що громадський транспорт – місце тісного контакту осіб, тому ризик зараження вірусом збільшується в рази. Він зазначив, що якщо 85% громадян залишаться вдома, то вдасться зупинити поширення епідемії. Натомість, лучани нехтують власним здоров’ям.

«Ми боялись паніки, але зіштовхнулись з байдужістю громадян до власного здоров’я. Ми впевнено йдемо по граблях, по яких йшла Італія. Небезпека – неймовірно висока.

Тільки за вчора 22 тисячі пільговиків. Основна маса – пенсіонери, які в найбільшій групі ризику. Куди ви зараз їздите? Закупились продуктами і сидіть вдома, я вас благаю!» – емоційно звернувся до лучан Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Луцьк Показати IP 18 Березня 2020 11:11
Чому тільки громадський а не особистий теж? Ті хто приймав це рішення ніколи і не їздив громадським транспортом.
123 до Луцьк Показати IP 18 Березня 2020 11:27
На роботу людина не потрапляє, однозначно. Зарплату міська рада їй заплатить чи ОДА ? Відповідь зрозуміла, -НІХТО! То для чого створювати колапс ??? Від чого відволікаємо увагу ???
Опа до Луцьк Показати IP 18 Березня 2020 12:46
ох жеж і давить жаба... видно, що це писав щирий українець)
Світлана Показати IP 18 Березня 2020 11:12
На який термін призупиняється громадський транспорт?
Андрій до Світлана Показати IP 18 Березня 2020 11:28
А їм всеодно, в них млн. грн., їм до людей які на зарплаті байдуже.
ЙО МА ЙО до Андрій Показати IP 19 Березня 2020 10:44
Або: а скільки там того Луцька? Пішечком пожна ж перейти!!!!!!
сер Показати IP 18 Березня 2020 11:14
непродумане рішення. спекулятивне. ніби навмисно хочуть більше паніки посіяти серед народу. повний колапс. хай на таксі їздять усі.
Да до сер Показати IP 18 Березня 2020 11:29
Да, теперішній владі саме колапси і потрібні, щоби люди меньше звертали уваги на те що наробили ці слуги в кєдах.
Лучанин до сер Показати IP 18 Березня 2020 11:57
Таксі - це зараз найбільш небезпечний транспорт. Гарантія зараження 80-90%, не менше. проста людина яка не контактувала з заробітчанами (потенційними переносчиками зарази) на таксі не сильно то і їздить, а от заробітчани і заможні верстви населення їздять. Якщо якась "італійка", яка 10 днів тому повернулася з Італії проїде в таксі, то що далі буде? А далі вірус осяде на ручках, сидіннях, буде літати в салоні, заразиться водій. Наступним буде слідуючий пасажир і так далі. Ну ніхто дезинфекцію таксі не проводить і її провести гірше, ніж дезинфекцію автобуса чи тролейбуса. Хтось може заперечити фактажем?
Хрен собачий до Лучанин Показати IP 18 Березня 2020 15:07
Можу. Сам вернувся 6 днів тому з Італії. Там пробув 25 днів. Прилетів в Мілан 18 лютого, а 12 березня вернувся бусом з Пізи. І на відміну від тебе бар...на, я розумію всю серйозність ситуації. Тому самоізолювався і сиджу вдома. Таксі користувався тільки один раз, бо впевнений на 90%, що дякуючи Богу не підхопив цю заразу. Бо за 25 днів перебування в Італії і 6 днів вдома, немаю ніяких симптомів вірусу, це більше як 2 інкубаційні періоди. Та я бачив по італійських новинах, що там робиться в лікарнях. Такі самі розумники як ти нили на початку карантину, що обмежують їх права і свободи, а зараз хто довго лазив по вулицях, то вже в лікарні доходить, або вже й закопали. Інфікованих більше 20000, а померлих було 2226, станом на 11 березня. Італія вже не справляється з-за своєї безалаберності, не зважаючи на те, що там сильна медицина. Тож вважаю всі міри прийняті нашою владою АБСОЛЮТНО ПРАВИЛЬНИМИ. Краще пару тижднів пересидіти вдома, хай навіть здоровому, чим збільшувати ризик розповсюдження цієї зарази по всій Україні. І не важливо на чому ти будеш пересуватись, на своїх двох, на таксі, чи на громадському транспорті.
Людина до Хрен собачий Показати IP 25 Березня 2020 16:05
Ви то може й праві, але не включаєте в свою думку важливу річ - підприємства не зупинені! Всі працюють! Я б дуже хотіла посидіти вдома, але мене тоді звільнять. І як мені сидіти вдома? А на роботу добратись неможливо! Бо ці нелюди весь транспорт зупинили. От треба було б вам щодня ходити 7 км до роботи і стільки ж назад - тоді б ви такого не говорили.
Анонім Показати IP 18 Березня 2020 11:19
Дякую,тепер мені доведеться йти пішки,ще більше наражаючись...велике вам дякую,може підвезете мене на свому авто,бо моєї зарплати на таксі не вистачить.
123 до Анонім Показати IP 18 Березня 2020 11:30
ДА, це дуже мудре рішення, напевно теперішня влада діє з принципу, найбільш нашкодити людям, довести їх до критичної точки, голоду, безгрошівя.
Стомленийвідбрехунів Показати IP 18 Березня 2020 11:32
Абсурдне рішення. Черговий рукотворний транспортний колапс. Де графік руху та маршрути "організованої доставки до робочих місць з домівок працівників критичної інфраструктури та медиків". Нагадити раз-два, належно зробити - зась.
!"№ Показати IP 18 Березня 2020 11:33
Люди, дефолт на носі. Дефолт що спричинений невмілими діями цієї влади. І що би відвести від себе хоч якось гнів, влада робить колапси, по типу ТО ВСЕ КАРАНТИН І КОРОНАВІРУС ВИНУВАТІ.
Анонім до !"№ Показати IP 18 Березня 2020 12:02
Війна не допомогла,спишемо на вірус,якось так.
1 до Анонім Показати IP 18 Березня 2020 12:49
Схаменись, війну вже закінчили... чи ще ні?. Бо стріляти ми перестали!
Анонім до 1 Показати IP 18 Березня 2020 14:50
Ні війна ще не закінчена і не скоро закінчиться
лучанин Показати IP 18 Березня 2020 11:37
мені здається, що сучасній владі в країні вигідно, аби посіяти серед народу панічні настрої. кордони закрили, транспорт закрили, міжобласне та міжміське сполучення відмінили. повно закладів закрили, бізнес малий і середній в стані стагнації і банкрутства. за що жити людям???
Анонім до лучанин Показати IP 18 Березня 2020 12:16
на помийки йдіть, зе добре.
рома Показати IP 18 Березня 2020 11:38
треа депутатів закрити в дома.не платити зарплату.лапками хай в магазин ходять.вот тоді і кінчиця,цирк карантин
pattern Показати IP 18 Березня 2020 12:11
А насправді смішно. Це ж дійсно: прибирають маршрути, кожне підприємство за власні кошти буде довозити людей, а чим це краще для людей? Все рівно будуть перебувати разом у транспорті. Яка різниця у громадському чи від підприємста? Цим рішенням справді зняли відповідальність з себе, переклал проблему на руки організацій або звичайних українців. Україна - все для людей.
Ольга Показати IP 18 Березня 2020 12:11
Кожен з вас, що писали вище, має рацію. Але хіба ви не бачите, яка ситуація Італії, Іспанії, була в Китаї ( там 16 госпіталів збудували для ізоляції хворих) Там теж луцька влада винна , чи президент України!?. В нас що є? А що буде? Куда ізолювати заражених, або людей з підозрою? Чи ви готові передчасно хоронити близьких, рідних людей??? Адже не забуваймо, що є інкубаційний період 14-..... днів. І зі скількома вони поспілкуються за цей час, або вже це зробили-- нікому не відомо! До того ж , через Ягодин заїжджають люди з Європи.... Сьогодні вони почуваються добре, радіють зустрічі з рідними...а завтра, ?через тиждень? Та, що померла з Радомишля, теж була серед людей! Поки не стало геть зле...
!?! до Ольга Показати IP 18 Березня 2020 12:20
В Європі ніде не закрили транспорт. Ніде! Зараз сама некомпетентна влада за весь час України. Сама некомпетентна.
Андрій до !?! Показати IP 19 Березня 2020 06:30
В Європі незакрили транспорт і що там тепер робиться? Італія, Іспанія, Франція, Німеччина.... а все це занадто демократично... непритіснити населення і т.д. от тепер і мруть сотнями і тисячами... В Китаї все закрили і ось вам результат...
Ага до Ольга Показати IP 18 Березня 2020 12:22
Паніка і хаос від таких дій. Толку, ефекту 0,000000%. Відводять увагу від тої кризи, яку зробили самі..
Лучанин до Ольга Показати IP 18 Березня 2020 12:38
І Ви, шановна в дечому маєте рацію. Проте влада геть нічого не робить для зупинки поширення вірусу, а лише перекидає все на плечі громадян. Люди, які прибули з інших країн повинні були доставлятися в карантин, а вже потім їхати додому - це не дозволило б пошрити вірус; проводити тести/аналізи в повному обсязі, чого не роблять до цього часу; необхідно відкрити нові виробництва респіраторів та масок, засобів гігієни, а в нас лише тільки все закривають та забороняють. Та й інкубаційний період з багатьох джерел вже далеко не 14 днів. Може хтось буде дезинфікувати той транспорт яким будуть розвозити медичних працівників, маски будуть їм видавати?
Анонім до Ольга Показати IP 18 Березня 2020 12:56
Яка ситуація?Я не бачу,я тільки чую по новинах,через слово звучить"коронавірус",вірити новинам не можна!!!!Якщо ти особисто була біля тих людей,які вмирали від вірусу,тоді так,можливо повірю.
псих Показати IP 18 Березня 2020 12:19
агов мова йде не про політичні девіденти а про ваше та моє здоровя та з рештою і життя ви забули про карантин при примьерові тимошенко всі сміялись але кроки то були логічні
456 Показати IP 18 Березня 2020 12:32
А Нову Лінію, Епіцентр коли зачинять?Там купа людей, це не джерело інфікування?
123 Показати IP 18 Березня 2020 12:36
Якщо карантин, то він має бути для всіх, щоб це мало результат,а то хто хоче те і робить! Міська влада має приймати найжорсткіші методи, бо потім будуть кричати , що нічого не робилось для подолання хвороби!
Lutsk_12 Показати IP 18 Березня 2020 13:16
Хочу застерегти і розводити бардак в суперечках, і не панікувати, нервові клітини не відновиш, Не такий вже і страшний цей вірус, в 90% випадків він проходить в легкій формі (Вікіпедія). Також в Італії, Іспанії чи іншу взят икраїну хворіють одиниці від числа наслення, Населення Італії 61 млн, захворіло 31500 людей, цей 0,05 % від всього нселення, Приріст хворих в Іспанії та Італії вже менший стає. Паніка в світі лише в тому, що немає жодних ліків від цього виду короновірусу. В Україні закривають транспорт, (в тому числі і в місті Луцьку) лише з тих причин що охорона здоров'я не впорається з більшістю хворих, особливо у кого слабкий імунінет. Дотримуйтесь всіх порад ВООЗ та МОЗ та все буде добре.
Lutsk_12 Показати IP 18 Березня 2020 13:20
Хочу застерегти і не панікувати, нервові клітини не відновиш, Не такий вже і страшний цей вірус, в 90% випадків він проходить в легкій формі (Вікіпедія). Також в Італії, Іспанії чи іншій взятій країні хворіють одиниці від числа наслення, Населення Італії 61 млн, захворіло 31500 людей, це 0,05 % від всього населення, Приріст хворих в Іспанії та Італії вже стає меншим. Паніка в світі лише в тому, що немає жодних ліків від цього виду короновірусу. В Україні закривають транспорт, (в тому числі і в місті Луцьку) лише з тих причин що охорона здоров'я не впорається з більшістю хворих, особливо у кого слабкий імунінет. Дотримуйтесь всіх порад ВООЗ та МОЗ та все буде добре.
Інквизиція Показати IP 18 Березня 2020 15:03
Хто буде контролювати перевезення на особистому транспорті і на таксі. Завжди найдуться безвідповідальні особи, які схочуть підзаробити
Тьотя Соня Показати IP 18 Березня 2020 16:05
Недолуга влада в державі і така ж в місті. Карантин, однозначно, потрібен, але все мусить бути чітко організовано. А , враховуючи, що в Луцьку , в так названій, критичній інфраструктурі , працює маса людей з навколишніх сіл,то може бути колапс самої "критичної інфраструктури". Уявімо місто без води, тепла і світла. Найлегше покласти відповідальність за доставку до роботи працівників на керівників підприємств. Хоча, як на мене, це прямий обов'язок влади.
К. лучанин до Тьотя Соня Показати IP 18 Березня 2020 19:48
Після ПОРОШЕНКО і ГРОЙСМАНА ( я їх ніким чином не відбілюю!) в казні було 120млрд. грн. При новій владі до кінця 2019р. грошей не стало. Спад ВВП, нема індексації пенсій. Грошей в бюджет 2020р на індексацію не заклали. ЕКономіка України розвалена. І КОРОНОВІРУС тут не при чому, коли у влади сидять соросята і до того ж непрофесіонали типу ГОНЧАРУКА. На медичну реформу з 1 квітня грошей в Україні нема. Обіцяна добавка 1000грн. до пенсій виявилась цілковитою брехнею бо грошей нема . Вже пройшло декілька днів і про це мовчать. Основна проблема в УКРАЇНІ - це підняти економіку і збільшити ріст ВВП поки не наступив повний крах. А схоже на те, що владу це не хвилює
Варус Показати IP 18 Березня 2020 19:04
За які кошти буде доплата мед пер. Коли все стане. Автозавод не стає хто як хоче так і добирайтесь.
Надин Показати IP 18 Березня 2020 19:07
А таки в маршутках саме більше процентів підцепити. Ви люди взагалі божевільні . Таке враження шо тут зібралися ті хто ходять на базар і скуповують весь туалетний папір з магазина. Як заразу в чепете то будете ше більше без роботи лежати тай на лікарство витратите це в лучому випадку!!
Дідо до Надин Показати IP 19 Березня 2020 08:49
Не в лучому. А в луччому. Ги.
Українська мова до Дідо Показати IP 19 Березня 2020 10:06
Не в "луччому", а в "кращому"
Дідо до Українська мова Показати IP 19 Березня 2020 13:39
для вас слово "сарказм" щось говорить?
Володимир Показати IP 19 Березня 2020 08:35
Запустіть маршрутки до сусідніх населених пунктів! Хоч на декілька годин. Люди не можуть добратися на роботу!!! Медпрацівники у тому числі!!! Сувора вимога - маски і рукавички на пасажирах!!!
Ярослав Показати IP 19 Березня 2020 10:36
Таксі по 600-700грн...сьогодні! Хто буде компенсацію за доїзд на роботу проводити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus