USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна - в списку країн, де не розслідується скандал з офшорами

5 Грудня 2016 14:52
Україна виявилася однією з семи країн, де влада не проводить розслідування після публікації "панамських паперів", - пише DT.UA з посиланням на доповідь Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ).

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Вони приступили до публікації викривальних статей, одна з яких розповідає про секретний офшор і "моральний злочин" Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ

"Деякі країни взагалі прибрали реформу (щодо офшорів, - ред.) "в стіл". 7 з 10 держав, в яких чинні або колишні лідери засвітилися в Панамському архіві, продовжують мовчати або відмовляються відкривати розслідування, включаючи Саудівську Аравію, Катар і Україну, де парламент відхилив пропозицію про створення комісії з розслідування", - йдеться в повідомленні.

До політичних наслідків публікації "Панамського архіву" привела в Ісландії, Вірменії, Іспанії, Австрії та Уругваї.

Так, після оприлюднення матеріалів у відставку подали міністри, керівники державних банків або інші вищі чиновники.

Крім того, публікація цього досьє дозволила повернути або заарештувати близько 110 млн доларів корупційних коштів - майже 90 млн доларів з них були заарештовані в Колумбії, 20 млн доларів - в Мексиці.

Також по всьому світу закрилися дев'ять офісів компанії Mossack Fonseca, її оштрафували майже на 500 тисяч доларів.

В Україні ж, у червні цього року Верховна Рада відмовилася створити тимчасову слідчу комісію з розслідування офшорного скандалу. Окрім того, вважають експерти, офшори Порошенка "зам'яли" підвищенням тарифів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Безофшорний Показати IP 5 Грудня 2016 17:55
А навіщо розслідувати? Що воно дасть? Напишуть, обговорять, посруть один на одного і на цьому все закінчиться. Чи це не правда?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus