USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Воєнний стан буде, якщо провалиться «мирний план», - Яценюк

8 Вересня 2014 08:16
Запровадження воєнного стану анонсував Яценюк. Він вважає, що в разі провалу мирного плану на Cході країни виникне необхідність введення воєнного стану. Про це інформують Факти.

"У тому випадку, якщо є мирний план, мирний план підтримують ЄС і США і мирний план виконує Росія, зрозуміло, воєнного стану не потрібно. Але якщо це перемир'я закінчиться так, як закінчувалися всі попередні перемир'я, і не тільки в Україні, іншого варіанту не буде ", - сказав він.

Головний плюс введення воєнного стану, з його слів, це те, що вся країна переходить виключно на військові рейки", починаючи від цивільної оборони і закінчуючи тим, що військове командування отримує всю повноту влади.

"Мінус - наші західні партнери будуть говорити, що це неправильно, тому що ми перекрили собі канали для проведення переговорів, для мирного плану, для вирішення цієї ситуації невійськовими методами", - зазначив Яценюк.

Зі слів глави уряду, зупинка вогню потрібна зараз для того, щоб зберегти життя, перегрупуватися. Однак для того, щоб настало реальне перемир'я, є три базові умови: "Перше - не стріляють. Друге - путін виводить своїх найманців, свою армію і свою техніку. І третє - Україна повністю відновлює контроль над державним кордоном ".

"Я вірю Російської Федерації і її президента? Категорично ні. Змінив президент путін свої плани? За яких обставин. Його план - це повернення України у сферу впливу Росії, в будь-якій формі. Або захопити її військово або політично, або знищити державу як таку ", - додав прем'єр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
віктор Показати IP 8 Вересня 2014 08:52
чим би дитина не гралась аби не плакала ... так і яценюк ...все буде робити аби вибори не відбулися...певно на війні добре гроші красти адже як говорять війна все спише...та чи спише
дриктор Показати IP 8 Вересня 2014 11:00
Що заважає дати в АТО танки, якщо терористи воюють танками? Можна окремим документом залучити і армію без воєнного стану. Парламентом протягнути і все.
мира Показати IP 8 Вересня 2014 11:10
типа, это что то даст, кроме дров в костер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus