USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Оголосили підозру російським військовим, які напали на українських моряків

27 Листопада 2018 13:56
СБУ та військова прокуратура оголосили підозру прикордонникам ФСБ Росії та військовослужбовцям Збройних сил РФ, які здійснили напад на українських моряків.

Про це повідомляє прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко, пише Українська правда.

Зазначається, що 27 листопада слідчі СБУ в Одеський області та військові прокурори Військової прокуратури Південного регіону України оголосили підозру вісьмом прикордонникам ФСБ та Збройних Сил РФ.

Кримінальні правопорушення кваліфіковано за ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України:

Речник ГПУ перераховує прізвища російських військових, яким оголошено підозру:

- контр-адміралу С. Станкевичу – начальнику прикордонного управління ФСБ РК та м. Севастополя за ч. 2 ст. 437 КК України;

- віце-адміралу Г. Мєдвєдєву – заступнику керівника Прикордонної служби ФСБ РФ – керівнику департаменту берегової охорони за ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 1 рангу Р. Ромашкіну – начальнику служби пункту управління ФСБ РФ по РК та м. Севастополь, до складу якого входять ПСКР "Ізумруд" та ПСКР "Дон" за ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 1 рангу А. Шеіну – заступнику начальника управління -начальнику відділу БО ПУ ФСБ РФ по РК за ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 2 рангу О. Шатохіну – начальнику служби у м. Керч пункту управління ФСБ РФ по РК за ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 2 рангу О. Саляєву – командиру прикордонного сторожового корабля ПСКР "Дон" за ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 3 рангу А. Шипіцину – командиру сторожового корабля "Ізумруд" ч. 2 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 437 КК України;

- капітану 3 рангу С. Щербакову – командиру малого протичовнового корабля "Суздалець" ч. 2 ст. 437 КК України.

Зазначається, що 25 листопада у Керченській протоці російські кораблі розпочали небезпечні маневри навколо катерів ВМС України, блокували їх, а російський морський буксир "Дон" здійснив таран – навал на рейдовий буксир ВМС України "Яни Капу", завдавши суттєвих пошкоджень.

Після виходу українських кораблів з 12-ти мильної зони, російські окупаційні війська – прикордонний корабель БОХР ПС ФСБ РФ "Ізумруд" обстріляв українські кораблі, у результаті чого було поранено не менше трьох українських військовослужбовців та пошкоджено два українські кораблі.

За даними прокуратури, на даний час малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу", а також 24 військовослужбовці України (раніше начальник Генштабу України Віктор Муженко називав число 23 -ред.) захоплені військовою окупаційною владою Російської Федерації.

Досудовим розслідуванням наразі встановлено, що вищевказані незаконні агресивні дії проти українських моряків здійснені за безпосереднім наказом та під керівництвом заступника керівника Прикордонної служби ФСБ РФ – керівника департаменту берегової охорони контр-адмірала Станкевича та начальника прикордонного управління ФСБ АР Крим та м. Севастополя віце-адмірала Мєдвєдєва.

"Досудове розслідування триває, підозри, які повідомлені вказаним особам, спрямовано за місцем служби військовослужбовців Російської Федерації, готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу", – сказано в повідомленні ГПУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Практик Показати IP 27 Листопада 2018 14:25
готується клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу", – сказано в повідомленні ГПУ. Це новий прикол такий?
є такі? до Практик Показати IP 27 Листопада 2018 15:37
Хто сміливий особисто вручити їм повідомлення про підозру?
12345 Показати IP 27 Листопада 2018 14:33
Прикол. 2 рази перечитав навіть. Насправді укр. моряків судитимуть. За порушення держкордону. Але мабуть потім зразу швидко поміняють на когось. Нічого страшного, ну посидять трохи, але ж в людських умовах.
Metaller555 Показати IP 27 Листопада 2018 15:20
Цирк поїхав, клоуни залишились... І керують нами.
Просто Показати IP 27 Листопада 2018 15:38
Вовка скаже що то ми напали і поцілуємо знову їх в д%пу, бо європейська спільнота, НАТО, США - тікі чешуть язиками
12345 до Просто Показати IP 27 Листопада 2018 16:49
Та ніхто ні на кого не нападав, ні українська сторона на російську, ні навпаки. Порушили держкордон, і ФСБ їх затримала, навіть не військові, проста поліцейська операція з затримання порушників. По контрабандистах на кордоні так само можуть постріляти і в нас теж. ПРОСТО Петя хотів заварити щось серйозніше, щоб була серйозна підстава ввести повноцінний ВС, вибори відкласти і т.д. і не вийшло.
12345 до Просто Показати IP 27 Листопада 2018 16:53
Нє ну ти шо хотів - шоб США і Європа заради України ШО САМЕ зробили? Реально прислали свої бойові кораблі на підмогу чи авіацію? Зрозумій нарешті що для них Україна не рівний партнер а об'єкт колонізації.
Просто до 12345 Показати IP 27 Листопада 2018 17:34
Думка Європи і США, реально Володі до одного місця, оскільки вони всі слабаки. Хоча ти дещо плутаєш, завдати шкоди ВМС - прирівнюється до відкритого нападу на територію. Міжнародне право регулює це. Але Вовану накласти на це право і все.
Лучанин Показати IP 27 Листопада 2018 15:40
Фарс і агонія політичних імпотентів
Дарт Вейдер Показати IP 27 Листопада 2018 16:35
А чому у тому списку відсутній Путін?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus