USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Україні створили гарячу лінію для російських військових, готових здатися в полон

19 Вересня 2022 00:28
У рамках роботи Координаційного штабу запущено Єдиний центр та цілодобову гарячу лінію прийому звернень від російських військових та їхніх родин.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

«Це продовження державного проекту, призначеного інформувати російських військових про можливості скласти зброю та зберегти своє здоров’я та життя. Державний проект «Хочу жить» покликаний допомогти військовослужбовцям російської армії безпечно здатися в полон українським Збройним силам», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що росіянам гарантують утримання згідно з нормами Женевських конвенцій. Натомість Україна потребує поповнення обмінного фонду, аби повернути своїх захисників додому.

Для отримання інформації, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід телефонувати за цілодобовими номерами: +38 066 580 34 98, +38 093 119 29 84.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський закликав російських військових здаватися у полон і наголосив, що Україна ставиться до них згідно Женевських конвенцій. Він зазначив, що Україна потребує поповнення обмінного фонду, адже Росія має більше українських військовополонених, аніж Україна російських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus