USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ок. Піду, вставлю. І вставив», – Садовий розказав на Волині, чому попри обіцянку не йти в політику, знову балотувався у мери

8 Серпня 2021 16:40
Міський голова Львова Андрій Садовий виступив на гутірковій сцені Бандерштату, де розповів про те, чого не вистачає українцям, чому торік пішов у мери, попри обіцянку більше цього не робити, і президентські амбіції.

Нагадаємо, ювілейний, п’ятнадцятий фестиваль «Бандерштат» стартував 6 серпня під Луцьком. Традиційно, крім концертної частини, фестиваль передбачає денну програму – гутіркову сцену, з якої виступають відомі українці, лідери думок, громадські діячі, співаки, письменники, політики.

Читати ще: Усе, що треба знати про «Бандерштат-2021». Програма, ціни, цікавинки

Одним зі спікерів третього дня став мер Львова Андрій Садовий, який почав з того, що висловив підтримку організаторам і відвідувачам «Бандерштату».
«Про вашу крутість регулярно пишуть російські ЗМІ і це говорить про те, що ви робите правильну справу», – зазначив він.

Оскільки цьогорічний «Бандерштат» присвячений 30-й річниці незалежності України, то особливу увагу спікер приділив становленню незалежності.

Зокрема, він зазначив: в Україні є чудовий людський потенціал, українці постійно показують світові революціями, які вони круті, але не готові працювати далі і утримувати й розвивати здобуті позиції.

«Якщо аналізувати дорогу, яку ми пройшли… От що в Україні є круте, то це – українці які народилися в Україні. Люди – це наше найбільше надбання. Давоський економічний форум регулярно оприлюднює рейтинг людського потенціалу, за яким Україна займає 44 місце в світі. А за державними інституціями ми займаємо 104-ту позицію. І це наша найбільша біда. Бо, маючи класних людей, ми не зуміли вибудувати якісні інституції, які давали б якийсь ріст, – каже мер Львова. – Що ми класно вміємо робити – то мобілізуватися в критичний момент. Я пам’ятаю, як студенти вийшли на голодування і скинули прем’єра Масола. Скинули і розслабилися. Так само Помаранчева революція: показали світові, які ми круті і розслабилися. Революція гідності – війна. Вже 7-й рік війни, а 41% громадян України вважає українців і росіян одним народом.
В нас так часто: ми проводимо революції, показуємо всьому світові, що ми круті, а потім починаємо здуватися, вірити в казки і вважати, що саме станеться. Якщо персоналізувати Україну, то – вона крута і сильна людина, але думає, що саме все відбудеться і не треба сильно переживати. А не маючи цілі й стратегії – нічого не вийде».

Пригадали глядачі Андрієві Садовому і обіцянку не йти більше в політику, яку він дав напередодні місцевих виборів у 2020 році, проте обіцянки не дотримав, а знову балотувався і виграв.

«Я в житті не планував так довго працювати міським головою, просто станом на 2020 рік вибудувалася така ситуація, що в місті до влади могли прийти люди, які не мали на це морального права. Тому сказав: «Ок, піду, вставлю». І вставив. Там була загальна кампанія з величезною кількістю бруду і я не хотів, щоб все зроблене за попередні роки звелося нанівець», – розповів він.
Запитали Андрія Садового, чи має той президентські амбіції. Багаторічний політик, звісно, не відповів прямо: «У мене амбіція жити в успішній Україні і я для цього готовий робити все можливе».

А на питання, чи буде він створювати свою партію, він пригадав досвід з «Самопоміччю»: «Хочеш насмішити Бога – розкажи про свої плани. Ми завели «Самопоміч» у ВРУ, але не зрозуміли, що треба боротися за жорсткий контроль, а не бавитися в ліберальну політику. Тому треба думати над конструкцією».
Мер Львова також зазначив, що в багатьох випадках влада залежить і від виборців, які згодом ту владу часто критикують.

«Коли ви обираєте людей на високі посади, думайте 100 разів, майте критичне мислення, читайте більше книжок, а не сидіть в інтернеті, де вам подають підготовлену інформацію. Я знайомий і з Притулою, і зі Стерненком, це класні люди, я б хотів би, щоб нам вдалося, аби наступні 30 років – це була історія успіху. Але не треба бути пасивним учасником», – зазначив він.

Юлія МАЛЄЄВА

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ісса Ндойє Показати IP 8 Серпня 2021 20:50
Пи...деш ні про що ...
Еколог Показати IP 8 Серпня 2021 21:23
З сміттям порядок наведи, *вставун*. А то зас.....ли львівським сміттям пів-України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus