USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.90
  • PLN 9.65 9.85

Окопні свічки, маскувальні сітки та вітамінні набори: як волонтерить громада біля Луцька

27 Січня 2024 20:40
Мешканці громади села Липини, що біля Луцька, активно підтримують військовослужбовців. Вони плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки, формують енергетичні набори та готують батончики. Волонтерять усі – і діти, і дорослі.

Підіймає всім настрій місцевий улюбленець – пес Кокос, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Маскувальні сітки тут плетуть, перейнявши досвід боратинських волонтерів. Свою спільноту місцеві назвали «Хмаринка».

«Щовечора плетемо сіточки. Матеріали купуємо за кошти, які переказують небайдужі мешканці. Хочемо допомогти нашим воїнам. Усе починалося з двох-чотирьох людей, але з кожним разом приходило все більше людей. Дуже приємно, що приходять нові люди. Зараз нас більше, тому більше сіточок робимо і більше допомагаємо», – розповіла волонтека Валентина.

Нині липинці плетуть сітки зимового забарвлення із тканини брудного білого кольору. За вечір гуртом роблять п’ять-сім сіток.
Читати ще: Переїхала з Москви до Луцька і тут шиє подушки для воїнів ЗСУ

Також тут виготовляють окопні свічки, збирають для військових енергетичні набори, готують вітамінні батончики з горіхів, сухофруктів. Наприклад, окопні свічки волонтери роблять різного розміру: більші потрібні захисникам, щоб зігрітися в окопах, менші – щоб підігріти їжу. За день мешканці Липин можуть підготувати навіть 800 таких виробів.

Щоб передати нашим воїнам більше окопних свічок, волонтери звернулися до Луцького міського голови Ігоря Поліщука. Той радо допоміг.

«Він передав нам парафін. Десь 15-20 мішків ми занесли сюди. Була завантажена машина-універсал. Половину свічок принесли нам у підвал, а половину свічок передали на «Станцію добра». Залили орієнтовно з того, що Ігор Поліщук нам передав, 300 свічок», – сказав волонтер Олександр Лозбін.

Окрім окопних свічок, мешканці Липин роблять розпалки з парафіном, щоб захисникам було тепліше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 29 Січня 2024 02:55
Робимо міні пічки під окопні свічки зі старих гільз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus