USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УПЦ МП поки не збирається міняти назву, – архієпископ Климент

22 Грудня 2018 14:48
В Українській православній церкві (Московського патріархату) поки не бачать підстав для зміни назви.

Про це розповів в ефірі Радіо Свобода голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП), архієпископ Климент (Вечеря). За його словами, наразі юридичний відділ Київської митрополії УПЦ (МП) аналізує законопроект, який нещодавно ухвалила Верховна Рада. Згідно з ним, УПЦ (МП) має вказати в назві свою приналежність до Російської православної церкви.

«На сьогодні у нас є юридичний відділ Київської митрополії, який аналізує всі законодавчі ініціативи. Ми поки що не спостерігаємо жодних питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а й у жодній іншій закордонній державі центр не розташований», – зазначив архієпископ Климент (Вечеря).​

Він також відкинув звинувачення, що УПЦ (МП) нібито виступає на боці Росії у питаннях Криму і Донбасу.

«Ви не чули заяви УПЦ про те, що вона не визнає анексії Криму, що засуджує все те, що відбувається на Донбасі, закликала зокрема і керівника російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово наголошувала, що повністю підтримує всі ініціативи української держави, які стосуються визначення у тому числі й дефініцій, пов’язаних з тим, що відбувається на сході України», – заявив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) Климент (Вечеря).


Нагадаємо, Верховна Рада в четвер, 20 грудня, ухвалила в цілому закон, який зобов’язує Українську православну церкву (Московського патріархату) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви. Відповідний проект закону (№ 5309) про внесення змін до закону «Про свободу совісті та релігійні організації» щодо назви релігійних організацій за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

Документ передбачає, що релігійна організація, що входить у структуру релігійної організації з центром у державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупувала її територію, зобов’язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов’язана в свій статутній назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої розашований за межами України, з допустимим додаванням слів «в Україні».

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вже підписав ухвалений закон і направив його на підпис президенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Корiнний лучанин Показати IP 22 Грудня 2018 15:28
Тодi пцу- Стамбульского Патрiорхату.
ігор луцький Показати IP 22 Грудня 2018 16:48
Краще нехай люди ходять в ТРЦ ,а ніж в РПЦ.
мама до ігор луцький Показати IP 22 Грудня 2018 18:21
кому лучше? И тогда пусть указывают, что украинская церковь Константинопольского патриархата .....
ігор луцький до мама Показати IP 22 Грудня 2018 21:04
Доводжу до Вашого відома,що томос ПЦУ надає не Америка,не Берлін,не Стамбул,а Вселенський Патріарх!А те,що це дуже не подобається масковському кірілу то українців не дуже сильно повинно хвилювати.
Анатоль_ до ігор луцький Показати IP 22 Грудня 2018 22:16
Немае, брате Константинополю вже рокiв 600. То вже Стамбул, а турки то тепер нашi cтаршie брати
Українець Показати IP 23 Грудня 2018 10:08
Закон прийнятий,підписаний.ВСЕ.Переєстрація церкви обовязкова.Для цього є часові межі.Якщо ні,то до побачення.А після вручення документу(Томосу)цей процес тільки прискориться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus