USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росія та РБ підписали документи про розміщення ядерної зброї в Білорусі

25 Травня 2023 10:49
Міністри оборони Росії та Білорусі Сергій Шойгу та Віктор Хренін 25 травня підписали документи про розміщення на території республіки російської нестратегічної ядерної зброї.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди, передає ТСН.

Так, Шойгу з Хреніним підписали документи, що визначають утримання російської нестратегічної ядерної зброї на білоруській території.

Міністр оборони РФ наголосив, що розміщуючи ядерну зброю на території Білорусі, Москва не передає її Мінську. Контроль над озброєнням та рішення про його застосування залишається за Росією.

Читати ще: «Вже і ядерна зброя на двох». Токаєв заявив, що Путін і Лукашенко створили проблему

«Розміщення нестратегічної ядерної зброї – дієва відповідь на агресивну політику недружніх нам країн», – прокоментував Хренін.

Він також прозвітував про підготування білоруської армії до розміщення ядерної зброї.

«Проведено переобладнання літаків Су-25 із можливістю застосування авіаційних засобів ураження в ядерному оснащенні. Військовослужбовці Республіки Білорусь пройшли навчання на полігонах Російської Федерації та здобули практичні навички в їх експлуатації», – розповів білоруський міністр оборони.

Нагадаємо, наприкінці березня президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. За словами диктатора, 1 липня на території РБ буде завершено будівництво сховища для ядерної зброї.

У квітні міністр оборони РБ Віктор Хренін повідомляв, що Білорусь уже займається підготовкою майданчиків для розміщення стратегічної ядерної зброї Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Інна Показати IP 26 Травня 2023 11:16
довб*йоби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus