USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Окупанти не припиняють штурмувати «Азовсталь», захисники тримають оборону, – Генштаб ЗСУ

20 Квітня 2022 07:52
Розпочалася п’ятдесят шоста доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, противник намагається продовжувати наступ у Східній операційній зоні задля встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей.

Ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів російською авіацією по об’єктах на території України з аеродромів Білорусі.

На Сіверському напрямку вороги посилено охороняють українсько-російський кордон.

На Слобожанському напрямку ворог здійснює перегрупування та поповнення запасів. Продовжує часткове блокування Харкова та обстріли міста.

На Ізюмському напрямку противник здійснив спробу наступу в напрямку Сулигівки, Дібрівного. Намагається проводити повітряну розвідку напрямків наступу із застосуванням безпілотних літальних апаратів «Орлан-10».

На Донецькому і Таврійському напрямках російські окупанти продовжують обстрілювати передові позиції наших військ та шукають слабкі місця в обороні по всій лінії зіткнення. Тривають бойові дії біля Кремінної, Торського та Зеленої Долини. Ворог здійснює перегрупування з метою подальшого наступу в напрямку на Лиман.

Противник намагається здійснювати наступ, аби просунутися вглиб Попасної. Після спроб штурму російських окупантів у Рубіжному та Сєверодонецьку до місцевої лікарні міста Новоайдар досправлено близько 130 поранених військовослужбовців противника.

На Донецькому напрямку ворог штурмував Мар’їнку.

Основні зусилля противник зосереджує на захопленні міста Маріуполя, продовжує штурмові дії в районі заводу «Азовсталь».

Тривають бойові дії біля населених пунктів Велика Новосілка, Рівнопіль та Сторожеве.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні захоплених рубежів, обстрілює позицій наших військ. Веде бойові дії в районі Олександрівки.

У подальшому російські окупанти продовжать обстрілювати позиції наших військ, аби вийти на адміністративні кордони Херсонської області.

З Харківської області до пункту постійної дислокації (населений пункт Солоті Бєлгородської області) через важкі втрати окупанти вивели батальйонну тактичну групу 237-го танкового полку 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу для відновлення боєздатності.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито 10 атак російських окупантів, знищено 12 танків, 28 одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему.

Угруповання Повітряних сил Збройних сил України за попередню добу уразило дев’ять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилату ракету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus