USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Білорусі окупанти вербують «добровольців» у підрозділи приватної військової компанії, – Генштаб ЗСУ

8 Квітня 2022 07:30
Розпочалася сорок четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ, збройні сили російської федерації продовжують агресію проти України. Триває підготовка ворога до наступу на сході України.

Основні зусилля російські загарбники продовжують зосереджувати на захопленні Маріуполя, веденні наступу в районі міста Ізюм, прориві оборони угруповання Об’єднаних сил на Донецькому напрямку. На Південнобузькому напрямку ворог намагається не допустити просування наших військ.

Збройні сили Республіки Білорусь проводять навчання на полігонах по всій території країни. До чотирьох батальйонних тактичних груп залучено для виконання завдань з посилення охорони українсько-білоруського кордону.

Залишається імовірність завдання ракетних і авіаційних ударів з території Білорусі по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України.

За наявною інформацією, у Білорусі проводять відбір так званих добровольців із числа білорусів для комплектування нових підрозділів приватної військової компанії. Інформацію уточнюють.

Ворог завершує відновлення боєздатності підрозділів Центрального військового округу у районах Брянської та Курської областей.

Окремі підрозділи зі складу 6-ї, 20-ї загальновійськових армій, 1-ї танкової армії, берегових військ балтійського та північного флотів здійснюють заходи оперативного обладнання території. Основну увагу приділяють відновленню ділянок залізниці з Куп’янська до Харкова, Ізюма та Сватового. Для цього залучено підрозділи залізничних військ 38-ї окремої залізничної бригади Західного військового округу з Ярославля.

Ворог продовжує блокувати Харків. Для недопущення просування наших військ загарбники ставлять мінно-вибухові загородження.

У тимчасово зайнятому Ізюмі представники так званої ДНР виконують функції місцевої «поліції», незаконно перевіряють документи, проводять обшуки осіб та приміщень місцевого населення.

Підрозділи окупаційних військ зосереджують зусилля на взятті під контроль Попасної, Рубіжного та встановленні контролю над Маріуполем. Продовжують ведення штурмових дій на більшості напрямків.

Ворог не перестає завдавати авіаційних ударів та вести обстріли цивільної інфраструктури, зокрема й із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Таку діяльність зафіксовано в районах Кремінної, Сєверодонецька, Новотошківського, Попасної, Новозванівки, Сухої Балки, Новоселівки Другої, Степного, Троїцького, Новобахмутівки, Мар’їнки та Солодкого.

У районах Рубіжного, Попасної, Нижнього, Новотошківського, Золотого та Борівського окупанти намагалися вдатися до штурмових дій, успіху не мали.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито сім атак ворога, знищено чотири танки, дві артилерійські системи, десять одиниць броньованої та одинадцять – автомобільної техніки противника.

Авіація Повітряних сил продовжувала завдавати ударів по місцях скупчення військ противника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus