USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Окупанти знову розстріляли українських військових, які здавалися в полон. Омбудсмен показав відео 18+

25 Лютого 2024 21:07
Омбудсмен Дмитро Лубінець заявив про розстріл 24 лютого в Бахмутському районі російськими військовими щонайменше 7 військовослужбовців Сил оборони, які здавалися в полон.

Про це Лубінець повідомив у мережі.

«Черговий воєнний злочин ймовірно трапився 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі. На відео, яке нам вдалося отримати, видно, що українські військові здаються у полон: їхні руки були підійняті до верху, вони показували, що беззбройні та не несуть загрози. Росіяни мали взяти їх у полон, але натомість нещадно розстріляли.

Точну кількість страчених росіянами українців не відомо, ймовірно їх було щонайменше сім. Це військовослужбовці СОУ (Сил оборони України, – ред.)», – наголосив він.

Читати ще: ЗСУ опублікували кадри, як росіяни страчують військовополонених на Донбасі. Відео 18+

Лубінець додав, що має інформацію про те, з якої військової частини російської армії окупанти, які нещадно стратили українців.

«Цей випадок необхідно зафіксувати як чергове порушення Росією норм міжнародного гуманітарного права. Щодо цього негайно звернуся з офіційними листами до ООН та МКЧХ, аби організації зафіксували та публічно визнали, що російські військові вбивають українських полонених», – написав він.

Читати ще: Росіяни розстріляли полонених бійців ЗСУ на півдні. Відео 18+

Увага! На відео присутні сцени насилля!
У березні в мережі поширилось відео, на якому російські військові розстріляли українського воїна після того, як він сказав «Слава Україні». СБУ встановила ім’я вбитогоОлександр Мацієвський. Він був снайпером 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області.

Військового розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло було повернуто додому у лютому 2023 року. Президент Володимир Зеленський надав Мацієвському звання Героя України.

Увага, на відео присутні сцени насилля!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus