USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Савченко відзначив 100 днів на посаді стрільбою з журналістами. Фоторепортаж

20 Липня 2018 22:45
100 днів на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив разом із волинськими медійниками, організувавши їм стрільбу на полігоні 14-тої окремої механізованої бригади у Володимирі-Волинському.

Варто зазначити, що поїздка планувалася ще декілька тижнів тому, однак на Волинь повинні були завітати президенти України та Польщі, тож керівництво області було зайняте організацією заходів, зокрема безпекових. Відтак, дату стрільби перенесли на 20 липня, тобто сьогодні.

Як і годиться, о 8.00 всі медійники вже очікували автобус, який мав відвезти їх у Володимир-Волинський, тож кілька хвилин зборів – і водій взяв курс на княже місто. Через кілька годин дороги автобус зупинився біля військової частини у Володимирі-Волинському, однак це ще була не кінцева зупинка, адже хтось з офіцерів, які супроводжували журналістів, крикнув, що потрібно проїхати ще кілька кілометрів.

На полігон 14-тої окремої механізованої з журналістами прибули голова Володимир-Волинської районної ради Роман Гук, голова Володимир-Волинської районної державної адміністрації Наталія Василець, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, а також військовий комісар Волинського обласного військомату Роман Кулик.

Далі військові прочитали техніку безпеки та правила поводження зі зброєю, а тоді скурпульозно змусили підписатись кожного з представників преси.
Зазначимо, що для більшості ця стрільба була першою у житті, тому чимало журналістів хвилювалися перед першими пострілами, адже ніхто насправді не знав, якою буде віддача зброї.

Спочатку волинських журналістів поділили на четвірки, а тоді вони змушені були надіти бронежилет та каску, і лише після цього вийшли на вогневий рубіж. Спочатку випробували стрільбу з АК-74 – кожному давався «ріжок» з двадцятьма патронами, аби влучити у рухомі цілі.
Наступним видом зброї став пістолет Макарова. Здавалося, що стріляти з пістолета простіше, тим більше, що тепер у ціль потрібно було потрапити зі значно меншої відстані, аніж з автоматичної зброї, однак на практиці сталося зовсім інше – чимало представників ЗМІ не «вибило» жодного балу.
Напевно, останніх стрільб очікували найбільше, адже всі хотіли спробувати у дії ПКМ – кулемет Калашникова модернізований, принцип стрільби з якого дещо відрізняється від звичайного АК. Тож, отримавши стрічки з 20 патронів, журналісти очікували своєї черги, аби вистрілити кількома чергами.
В підсумку, як зазначили військові, результати волинських журналістів не дуже високі, але вони наголосили, що для того, аби досягти певного результату, потрібні постійні тренування, щоб набути навички.

Голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що всі медійники проявили себе абсолютно впевнено: «Ви показали себе бійцями, здатними перемогти будь-якого ворога. Ви сміливі, можливо, дещо сором’язливо поводилися зі зброєю, але ви перемогли себе».

«Думаю, кожен з нас відчув, що таке ходити у бронежилеті не п’ять хвилин, а цілодобово, носити на перший погляд легку зброю та прислухатися до усіх звуків», - наголосив Олександр Савченко та вручив сертифікати переможцям стрільби, також кожен з журналістів отримав сертифікат про те, що він пройшов курс підготовки та отримав практичні навички у стрільбі зі стрілецької зброї.

Насамкінець голова ОДА підкреслив, що сьогоднішня стрільба – це лише початок, адже надалі будуть організовувати ще більше цікавих заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
51 омбр Показати IP 20 Липня 2018 22:49
Кому воно потрібно те марнотратство і піар , пі...й ато і там стріляйте
Пропоную Показати IP 20 Липня 2018 23:57
Вартість патронів вирахувати з вище перерахованих осіб(особливо з військоматовських трудяг) . А по тво командира частини завести кримінальну справу за корупцію.
василько василич Показати IP 21 Липня 2018 00:01
Показуха з Радянських часив поновлюеться в украинському вийську.... На Донбас йх всих на парумисяцив и в окопы хай там постриляють по живим мишеням.....
Погана Показати IP 21 Липня 2018 00:03
Прикмета Француз теж там стріляв
Микола Показати IP 21 Липня 2018 00:21
Поїдьте в зону Ато.і відчуєте адреналін.Коли ти можливо будеш мішенню(
Савченко Саша Показати IP 21 Липня 2018 01:56
КНДР
ЗМІ Показати IP 21 Липня 2018 04:22
Так мова йшла про роботу за 100 днів чи за розваги на стрільбищі? Де проведене робота? Свій підхід. А Француз годував журналістів ікрою. У кожного - свій метод.
Алло-алло, Джеймс Показати IP 21 Липня 2018 07:56
Ще селфі з полішуками і дітьми сиротами ну і пора на вибори у ВР. Життя не Волині наладилося - заробітки заробітчан зросли в 30 раз, ліс не ріжуть, російські ешолони з Бреста не йдуть через Ковель.... — Всё хорошо, прекрасная маркиза, Дела идут и жизнь легка, Ни одного печального сюрприза, За исключением пустяка: Так, ерунда, пустое дело, Кобыла ваша околела,
бобов Показати IP 21 Липня 2018 11:10
краще кеглі. далеко не треба їздить, патрони дешевші..але одне дійсно радує..бригада живе, полігон діє. також там не раз партизанив
Вчитель Показати IP 21 Липня 2018 13:57
Повно цивільних є кадрові військові ...., а зброю "носять "дулом вверх або дулом на попереду крокуючого ?
Волиняка Показати IP 21 Липня 2018 22:46
100 днів до указу...
Українець Показати IP 22 Липня 2018 00:42
Клоун.
Заснув! Показати IP 22 Липня 2018 02:42
Цілком очевидно, що Савченко зїхав з дороги. Ти краще економікою Волині займайся, а не спостерігай, як дівчата на вогневому рубежі ноги розставляють!..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus