USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Олександр Шевченко розповів у Луцьку, де взяв гроші на побудову «Буковелю»

5 Серпня 2018 18:21
Про стартовий капітал та те, яким чином був побудований величезний курорт Буковель розповів у Луцьку нардеп Олександр Шевченко.

Про це йшлося 5 серпня на «Бандерштаті» під час гутірки з нардепом Олександром Шевченком, співвласником курорту «Буковель», який став генеральним спонсором фестивалю патріотичного духу.

На запитання про те. яким чином він здобув стартовий капітал та за які кошти побудував курорт «Буковель», нардеп відповів, що у 1990 році взяв у друзів тисячу доларів та поїхав у Воркуту. Звідти він приїхав ледве живим та привіз «Форд» 1979 року випуску, який невдовзі його друзі розбили. Потім він робив спроби возити товари на продаж у Польщу, торгував машинами, апаратурою, золотом, заробляючи 200-300 доларів на день. У 1993-1994 роках його партнером був Анатолій Попадюк, який мав перше спільне підприємство з іноземними інвестиціями і у 1995 році Олександр Шевченко запропонував нову тему – купівлю молока та переробку його в різні молокопродукти. Таким чином, фірма стала найбільшим експортером казеїну, заробивши 200 тисяч, а згодом мільйон доларів. Працювали 38 підприємств з обігом мільйон гривень на день за курсу 2 гривні за долар.

Загалом у Буковель було інвестовано 500 мільйонів доларів тож бізнесмен, звісно, не міг втілити такий гігантський проект самотужки. У 1999 році він познайомився з Ігорем Палицею, який у 2000 році приїхав у Буковель та побачивши лише один побудований підйомник запропонував познайомити Олександра Шевченка з Ігорем Коломойським. На той час в курорт інвестували лише 2 мільйони доларів. Отже, продали 90%, лишивши 10% собі під гарантії великих інвестицій. У 2004 році Коломойський запросив його у Куршавель, і вже протягом 2005-2007 років побудували вже 12 підйомників, це була колосальна титанічна робота, коли пілоти гелікоптерів працювали по 12 годин на день, транспортуючи трубопроводи.
«Цей бізнес абсолютно прозорий, видно, що мені приховувати нічого, перший мільйон заробив я давно, а за мільйон Буковель не збудуєш», - відзначив Олександр Шевченко.

Отже, з його слів, Буковель, це не лише Шевченко, Палиця та Коломойський. Бездоганну роботу курорту забезпечують зараз п’ять тисяч працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
слава Показати IP 5 Серпня 2018 18:34
Труду.це наш білл Гейтс
Справедливий Показати IP 5 Серпня 2018 19:26
Форд з Воркути? Не смішіть
Ну ну Показати IP 5 Серпня 2018 21:18
200-300 доларів на день. На 10 долл можно було місяць жити.
Виборець Показати IP 6 Серпня 2018 00:08
А я йому вірю! Бізнесмен з великої літери
луцьк до Виборець Показати IP 6 Серпня 2018 06:56
Ось із-за таких довірливих і всі біди з виборами....
Горець Показати IP 6 Серпня 2018 01:33
Люде вкраїнський, а ми маємо пам'ять? 2012-13рр Свобода Шустера. Порох говорить і має 99%лайків. Ніхто з вас, нас, так не скаже як Петя-олігарх, Сєня-олігарх, Андрійчик-олігарх... В цій країні в олігархи вибились далеко не гідні люди. Вони тому й олігархи, що полізли в політику за брудному баблі, почуваючи потребу знюхатись із рішалами в столиці... щоб не брали до відповіді за всякі мутки-перемутки. Багач у політиці то явне зло. Нині в політиці на першому кріслі має бути військовий, бо війна. Не продажними слизькими дупами петюш, палиць і андрійків мутних тіпів відбивати нам наш сувернітет. А тільки РЕАЛЬНОЮ СИЛОЮ. А політикани-багачі не здатні на силу, вони слимаки і продажні шкури. як ті цигани на базарі - мед у вуха литимуть аби тільки втюхати шось лоху...
Шерлок Показати IP 6 Серпня 2018 01:53
Так, якщо оглянутись назад, то виникає слово деградація... От візьміть янучару - купив собі проффессорство. Бо часи і настрої були такі, що це було потрібно, важливо для людей... мало значення для виборів... А нині шо - та будь ти хоч ким, хоч козлом, хоч улесливим шулєром, аби мав бабло і протів Пороха цвіркав... Говорив якісь приємні обіцянки... не вдаючись у РЕАЛЬНІ механізми втілення світлого майбуття... Коротше українці обидлячились і приймають за чисту монету невідомо там ким писані вилами по воді якісь обіцянки, гасла і таку всяку пургу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus