USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Презентували нову банкноту номіналом 10 євро

14 Січня 2014 08:00
Європейський центральний банк презентував нову банкноту номіналом у 10 євро, яка буде введена в обіг у вересні. Про це повідомили в прес-службі ЄЦБ, - повідомляє «Укрінформ».

«Нова банкнота у 10 євро серії «Європа» буде уведена в обіг 23 вересня цього року», - заявив у понеділок член правління ЄЦБ Ів Мерх.

Він нагадав, що банкнота в 10 євро нової серії стане другою, що буде уведена в обіг після купюри у п'ять євро, яка побачила світ у травні минулого року.

Як наголошується, нові купюри євро матимуть кращий рівень захисту від підробок.

Дизайн нової «десятиєврівки» включає елементи романської архітектури та вміщує зображення богині стародавньої грецької міфології Європи.

В ЄЦБ зазначають, що на сьогодні 334 мільйони громадян у 18 країнах ЄС використовують євровалюту. У всесвітньому масштабі в обігу перебувають 15 мільярдів банкнот євро загальним номіналом у 900 мільярдів, що загалом є порівняним обсягом із кількістю американського долара.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Питання Показати IP 14 Січня 2014 10:37
А валютчики біля сонячного годинника мають такі на обмін вже?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus